Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O realitate gri, pentru care Marcel Ciolacu refuză să răspundă deși este primul vinovat!

Marcel Ciolacu, în calitatea sa de premier și de șef al PSD, a avut nenumărate ocazii să ne demonstreze că are o viziune clară pentru România. Totuși, ceea ce ne-a oferit până acum, zi de zi, este doar o aglomerare de promisiuni și fraze populiste, citite de pe foaie, fără un plan concret și coerent.

La Congresul PSD, în loc de o direcție strategică clară, am primit doar o combinație de generalități și lozinci: “trebuie să dezvoltăm”, “trebuie să investim”, “trebuie să producem”.

O realitate gri, pentru care Marcel Ciolacu refuză să răspundă deși este primul vinovat!
Comentează 1

Dar cum facem toate acestea?

Răspunsurile lipsesc, pentru că, desigur, domnul Ciolacu nu le știe. Domnia sa e cu lozincile...

Un exemplu elocvent este sintagma “triunghi strategic” propusă de premier, care se vrea a fi o formulă de succes pentru viitorul României.

În realitate, însă, această expresie nu reprezintă altceva decât un artificiu de marketing politic.

În spatele acestei fraze deloc sofisticate nu se ascunde nicio strategie autentică, ci doar o listă de dorințe vagi: dezvoltarea industriei, a agriculturii și a serviciilor.

A spune că aceste domenii trebuie să fie prioritare nu înseamnă strategie, ci mai degrabă o temă banală pentru un referat de liceu.

Guvernarea condusă de PSD continuă să rămână prizoniera unor idei demodate și lipsite de substanță.

Un bun exemplu este insistența pe reindustrializarea României - necesară, desigur -, o idee repetată în discursurile premierului Ciolacu, dar care nu a fost susținută niciodată cu acțiuni concrete!

În timp ce premierul vorbește despre producția internă de bitum, carne sau fructe, România continuă să fie dependentă de importuri.

De fapt, datele arată că importăm de trei ori mai multă carne și produse din carne decât exportăm, în timp ce deficitul bugetar și lipsa de investiții eficiente afectează grav economia. În primele șase luni din 2024, exporturile au scăzut cu 2,4%, iar producția industrială cu aproape 1%, semne clare ale unei economii obosite.

Seceta devastatoare de anul acesta, care a compromis aproximativ 40% din culturile agricole, a arătat, din nou, incapacitatea guvernului de a oferi soluții reale.

În timp ce fermierii suferă pierderi masive, România riscă să piardă sute de milioane de euro destinate investițiilor în agricultură, inclusiv pentru irigații. PSD continuă să vorbească despre necesitatea dezvoltării agriculturii, dar faptele lipsesc.

Pe scurt, guvernarea în stil Ciolacu se dovedește a fi una a promisiunilor neîmplinite, a discursurilor fără acoperire și a unei lipse totale de viziune strategică.

Dacă nu se schimbă ceva rapid, “triunghiul strategic” al premierului riscă să devină un “triunghi al Bermudelor” pentru economia României, în care se pierd atât bunăstarea cetățenilor, cât și perspectivele de dezvoltare ale țării.

Gheorghe Falcă

Sursa foto: Facebook Gheorghe Falcă

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite