Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O nouă „pandemie” amenință omenirea; de data aceasta e cam vina noastră

Bolile bacteriene, care sunt rezistente la medicamentele antibiotice disponibile, vor provoca peste 39 de milioane de decese la nivel mondial în următorii 25 de ani și vor contribui indirect la alte 169 de milioane de decese, scrie adevarul.ro, care citează Reuters.

O nouă „pandemie” amenință omenirea; de data aceasta e cam vina noastră
Comentează 0

Până în 2050, numărul anual de decese atribuite direct rezistenței la antibiotice sau asociate cu aceasta va ajunge la 1,91 milioane și, respectiv, 8,22 milioane, dacă nu vor fi luate măsuri de remediere, a raportat o echipă internațională de cercetători. 

„Rezistența la antibiotice apare atunci când bacteriile, virusurile, ciupercile și paraziții nu mai răspund la medicamente, fie din cauza modificărilor genetice ale acestor organisme, fie, mai des, din cauza utilizării greșite și excesive a medicamentelor pentru tratarea, prevenirea sau controlul infecțiilor la oameni, animale și plante, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

Accesul la o îngrijire mai bună pentru infecțiile grave, noi vaccinuri pentru prevenirea infecțiilor și protocoale medicale mai judicioase care limitează utilizarea antibioticelor la cazurile adecvate ar putea salva un total de 92 de milioane de vieți, între 2025 și 2050, au mai prezis aceștia.

Intrați AICI pentru detalii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite