O casnică din Australia a cumpărat o insulă nelocuită pe care a transformat-o într-un colțișor de rai!
O insulă proprie în minunatele ape azurii, este desigur o mare fericire: toate apusurile și răsăriturile, cântecele păsărilor, sunetul valurilor și plajele albe – sunt doar pentru tine. Încă mai plăcut este să iei un pămânc sălbatic, din toate părțile înconjurat de ape, și să creezi acolo cela magnific. În tot cazul, așa a decis cândva o casnică din Australia, care a devenit în prezent proprietara unui sanatoriu de lux numit Melita Couldmanes Hunter.
1. Melita Couldamnes Hunter a ajuns în Asia de Sud- Este aproape întâmplător: soțul său a fost invitat la muncă în anul 2005 în capitala Cambodgia, Phnom Penh.
2. Din start, cuplul planifica să rămână aici pentru un an, după care să meargă în gălăgiosul dar bine-dezvoltatul și civilizatul New York.
3. De atunci au trecut 10 ani, iar Marele Măr, nu o mai atrage pe Melita: ea în continuare trăiește pe insulă. E adevărat însă că aici calitatea vieții s-a schimbat.
4. Australianca a cumpărat o insulă uitată,cu 15 mii de dolari și a reușit s-o transforme într-un sanatoriu extra-scump.
5. Astăzi, colțișorul de rai care poartă numele de Song Saa Resort are 27 de vile, restaurante cu bucătăria locală, bar, servicii-spa, și desigur fascinează mai ales prin frumusețea naturii.
6. Prețul pentru o zi de cazare pe insulă este de aproximativ 870 de dolari. Chiar dacă prețul este destul de mare, turiștii nu ezită să viziteze insula.
7. Drumul spre rai poate fi parcurs cu barca din orașul Sihanoukwhille, care este situat la mai puțin de 30 de kilometri de insulă, sau cu elicopterul.
8. Toate imobilele de pe insulă sunt confecționate din materiale naturale, lemn, piatră, dar și din rămășițele bărcilor vechi.
9. Coca-cola, hamburger, crenvuști și alte alimente nocive pentru sănătate nu pot fi găsite pe insulă. Mâncarea este tradițională, și foarte sănătoasă. Pentru cei care sunt preocupați în mod special de sănătate, există meniul detoxifiante speciale.
10. Vilele de pe insulă pot fi nu doar închiriate, ci și cumpărate. Ce-i drept, prețurile sunt destul de piperate: de la 600.000 la 1,7 milioane de dolari per unitate.
11. Localnicii s-au bucurat de venirea femeii de afaceri, întrucât în această zonă este destul de complicat să găsești un loc de muncă.
12. Mai bine de 80% dintre muncitorii de pe insulă sunt locatari ai insulelor din apropiere și oameni de pe Marele Pământ.
13. În afară de întreținerea sanatoriului, Melita se mai ocupă și cu acte de binefacere. Ea este ajutată de cei care vin să se odihnească pe insulă.
14. În perioada 1 mai- 31 octombrie, venitul obținut în urma odihnei a 3 oaspeți este transmis în fondul Song Saa.
Melita intenționează că cheltuie banii câștigați pe acțiuni educative și ecologice pe insulă. Fără focuri de artificii de Anul Nou.
Sursa calatorul.net