Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Noaptea Cercetătorilor Europeni la UAV

 Noaptea Cercetătorilor Europeni la UAV
Comentează 0

În după-amiaza zilei de vineri, 27 Septembrie, între orele 16,00 și 22,00 Complexul M al Universității ”Aurel Vlaicu” a găzduit  Noaptea Cercetătorilor Europeni, eveniment care promovează știința și cercetătorii în rândul publicului larg.

În holul generos al Complexului M s-au desfășurat peste 40 de standuri, unde tinerii au putut să asiste la diverse experimente chimice, de programare și robotică și să ia parte la jocuri de perspicacitate și concursuri inițiate ad - hoc. Până și Poliția criminalistică a fost prezentă cu un minilaborator, unde curioșii au putut vedea cum se prevalează și apoi analizează amprentele și alte tipuri de urme, ce ajută ulterior la identificarea și prinderea răufăcătorilor.

”Ne bucurăm să fim din nou gazda acestui eveniment intitulat ”Noaptea Cercetătorilor Europeni”, un eveniment care, poate știți, poate nu știți, se derulează concomitent în 26 de țări și peste 400 de locații și Universitatea ”Aurel Vlaicu” din Arad este bucuroasă să poată fi gazdă aici evenimentului. Însă, așa cum spunea și colega mea mai înainte aici, ați putut observa că autoritățile publice locale, mediul preuniversitar, mediul universitar, mediul de afaceri și chiar zona de ONG-uri, cu toții suntem împreună, așa cum este normal să fim și așa cum se întâmplă în Arad de fiecare dată. Împreună, iată venim în întâmpinarea copiilor noștri, a studenților, de data aceasta cu peste 40 de standuri, un număr aproape dublu față de anul trecut, unde voi, dragi copii, elevi și studenți, veți putea vizualiza și chiar participa într-o oarecare măsură la diverse experimente, care, cine știe, poate că va aprinde o scânteie acolo, undeva, în mintea voastră și veți dezvolta o pasiune pentru cercetare, ceea ce ne-ar bucura fosrte mult. Nu vă rețin mai mult de atât și vă doresc mult succes în anul școlar care a început și în anul universitar care stă înceapă și multă sănătate tuturor”, a punctat rectorul UAV, conf. univ. dr. Teodor Cilan, în salutul de deschidere.

Galerie foto (94)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite