Munca la birou - avantaje si dezavantaje
Unii oameni muncesc pe teren, altii isi desfasoara activitatea la birou, altii lucreaza de la domiciliu. Spatiul de desfasurare a treburilor zilnice de la job poate fi divers, in functie de domeniul de activitate al fiecarei companii. Astazi vom vorbi despre cei care fac munca de birou, mai exact de avantajele si dezavantajele care apar.
Avantaje
Nu implica efort fizic - un astfel de job este solicitant mai ales din punct de vedere psihic. E multa bataie de cap, stres si e nevoie de atentie foarte multa, insa, fizic nu e o munca ce sa te solicite extrem de mult. Da, nu e usor sa stai zi de zi cate 8 ore pe un scaun, dar asta e cel mai mare efort pe care-l vei face.
Ai sansa de a te organiza cat mai bine - munca la birou presupune de regula o rutina, un spatiu de lucru fix, motiv pentru care iti va permite sa te organizezi eficient si sa stii exact ce ai de facut in fiecare zi si de unde poti lua orice lucru de care ai nevoie.
Esti inconjurat/a zilnic de aceleasi persoane - acesta e un mare avantaj pentru cei/cele care se simt confortabil cu oameni pe care ii stiu, pentru ca de cele mai multe ori in jurul vor fi aceeasi indivizi.
Ai un loc fix in care iti desfasori zilnic activitatea - cand lucrezi de la birou, nu trebuie sa fii in fiecare zi in alta parte, sa fii in permanenta in miscare, ci de fiecare data trebuie sa mergi si sa vii in/din acelasi loc. Acest aspect e apreciat de persoanele care nu vor prea mult zbucium.
Iti poti amenaja locul asa cum iti doresti - avand propriul spatiu in care iti desfasori activitatea, de regula il vei putea aranja asa cum vrei, pentru a avea mereu totul la indemana si pentru a simti zi de zi ca acel loc iti apartine.
Dezavantaje
Sedentarismul - aceasta e cea mai mare problema pe care o poti avea atunci cand lucrezi la birou, iar ea atrage dupa sine o serie de boli precum: diabet, obezitate, afectiuni cardiovasculare, stres etc. Daca vrei sa nu iti afecteze viata acest mod de lucru, trebuie sa iei frecvent pauze si sa te misti, sa mergi cat mai mult pe jos cand vii/pleci la/de la locul de munca si sa incerci sa faci in fiecare zi sport, chiar daca doar pentru 15-20 de minute.
Monotonia - avand in vedere faptul ca esti mereu inconjurat/a de aceeasi oameni, ca faci de regula aceleasi tipuri de activitati si esti in acelasi spatiu, e foarte simplu sa intervina monotonia, motiv pentru care multi nu sunt adeptii acestui tip de munca.
Am amintit acum o parte dintre cele mai des intalnite avantaje si dezavantaje cand vine vorba de munca intr-un loc fix. Trebuie sa le analizezi bine si sa vezi daca punctele forte nu sunt unori dezavantaje pentru tine si/sau cum poti sa reduci din aspectele mai putin placute.
Daca lucrezi la birou si vrei sa-ti amenajezi spatiul intr-un mod cat mai frumos si interesant, pe Outwork.ro poti afla dupa ce criterii poti sa achizitionezi o multime de articole care sa iti fie de folos la locul de munca.