Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un nou pas pentru modernizarea rețelelor termice

În ședința CLM din 31 iulie, consilierii municipali vor vota un proiect de hotărâre pentru aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiție „DALI - Modernizare rețele termice aferente punctelor termice PT  5 Grădiște, PT 2 Lac, PT 4 Macul Roșu, PT Pasaj, PT 6V, PT Ocsko Terezia”  – PUNCT TERMIC P.T. 6V”.

Un nou pas pentru modernizarea rețelelor termice
Comentează 0

Principalul obiectiv al investiției îl constituie modernizarea sistemului de distribuție a energiei termice și echilibrarea hidraulică la nivel de ramură sau branșament, după caz, pentru a se putea asigura servicii de calitate utilizatorilor alimentați de la acesta, precum și acei parametrii ai agenților termici care să permită exploatarea în condiții de eficiență energetică optimă a punctului termic și a rețelelor de distribuție aferente acestuia.

Necesitatea acestor lucrări a apărut ca urmare a faptului că echipamentele din punctul termic precum și rețelele secundare aferente, au fiabilitate scăzută, un grad avansat de uzură, durate de serviciu depășite, reparații curente și capitale frecvente, costuri de exploatare ridicate și importante pierderi de agent termic și de căldură. În acest sens, ținând cont de posibilitatea de atragere a fondurilor nerambursabile, Municipiul Arad a depus cerere de finanțare în cadrul Programului Termoficare.

„Instalațiile din punctul termic PT 6V sunt vechi, uzate. Soluțiile tehnice sunt învechite, acționările și reglările în punctul termic se fac manual, cu o mare doză de aproximare iar rețelele secundare aferente, au fiabilitate scăzută, un grad avansat de uzură, durate de serviciu depășite, reparații curente și capitale frecvente, costuri de exploatare ridicate și importante pierderi de agent termic și de căldură.  Rețelele de distribuție aferente punctului termic PT 6V sunt vechi, prezintă depuneri pe interiorul conductelor și coroziune accentuată pe exteriorul conductelor. Izolația termică este în mare măsură compromisă, neasigurând funcționarea rețelelor în condiții de eficiență energetică corespunzătoare”, se arată în proiectul de hotărâre.  


Scrie un comentariu

trimite