(FOTO) Lansare de carte și sesiune de autografe cu Felix Nicolau
Astăzi, Felix Nicolau a fost prezent în grădina Bibliotecii „A.D. Xenopol” la o întâlnire prilejuită de lansarea uneia dintre cărțile sale.
Așadar, a avut loc o întâlnire culturală cu Felix Nicolau, prozator, critic literar, poet și eseist, prilejuită de lansarea volumului „Știința minciunii responsabile. Tratat de embolii culturale”, recent apărut în colecția „Pantazi“ a editurii Litera. În cadrul aceluiași eveniment au fost prezentate publicului cartea „Istoria nucleară a culturii. Cuante hermeneutice” (editura Tritonic, 2021), alături de volumul „Flores en el asfalto/Flori pe asfalt”, semnat de José Manuel Lucía Megías și tradus în limba română de Felix Nicolau și Alba Diz Villanueva.
Evenimentul a avut loc în Grădina de Lectură a Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad iar despre cărți au vorbit Gheorghe Schwartz, Florica Bodiștean, Alina Pădurean, Ioan Matiuț, precum și Andrei Mocuța, moderator fiind Ioana Nistor.
Felix Nicolau s-a născut la 17 decembrie 1970 la Bacău și este absolvent al Colegiului Național „Moise Nicoară” din Arad (1983-1986) și al Liceului „Iuliu Maniu” din Arad (1986-1989). Debutează în anul 1996 în revista „Arca”, cu volumul de versuri „Ascultând cerurile”. Între 2017-2021 a fost profesor universitar la Universitatea din Lund, Suedia, iar din anul 2021 este profesor la Universitatea Complutense din Madrid. În anul 2003 devine Doctor în filologie al Universităţii Bucureşti. Este afiliat la Școala Doctorală de Filologie a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Cu o bogată experiență editorială, semnează ca autor volume de poezie, precum „Kamceatka – time IS honey” (2014), două romane („Tandru și rece” și „Pe mâna femeilor”) și opt cărți de interpretare literară și teoria comunicării: „Homo Imprudens” (2006), „Anticanonice” (2009), „Codul lui Eminescu” (2010), „Estetica inumană: de la Postmodernism la Facebook” (2013), „Cultural Communication: Approaches to Modernity and Postmodernity” (2014), „Comunicare și creativitate. Interpretarea textului contemporan” (2014) și „Take the Floor. Professional Communication Theoretically Contextualized” (2014).