Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad:  „Vom avea un sistem de climatizare nou, la «Palatul Comitatului»”

Consiliul Județean Arad continuă să investească în imobilul pe care îl are în proprietate, situat pe Bd. Revoluției, nr. 81, clădire cunoscută în vechime drept „Palatul Comitatului”. Edificiul va fi dotat cu o instalație de climatizare nouă, modernă, performantă, care va scădea inclusiv costurile energetice. Astăzi, consilierii județeni au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru această investiție, adică parametri tehnici ai lucrării, cât și costurile. Întreaga lucrare are valoarea estimativă de 1.592.325,35 lei (inclusiv TVA), iar termenul de finalizare este de șase luni de la începerea lucrărilor.

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad:  „Vom avea un sistem de climatizare nou, la «Palatul Comitatului»”
Comentează 0

„Investiția, de circa 1,6 milioane de lei, este necesară pentru a aduce clădirea istorică la un standard de confort și de economie modern. Această clădire a beneficiat de două proiecte mari, unul de modernizare a întregii clădiri, iar cel de-al doilea de restaurare a sălii de ședințe, denumită Sala Marii Uniri, acolo unde s-au purtat, în noiembrie 1918, negocierile cu guvernul maghiar, pentru reunificarea României. Menționez că acolo își desfășoară activitatea unele structuri ale Consiliului Județean, dar și Asociația care gestionează serviciul de colectare și depozitare a deșeurilor, iar în viitor vom găsi utilitate și pentru alte spații din incinta imobilului, deci introducerea unui sistem moderni de climatizare este perfect justificată”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Lucrările ce vor fi efectuate pentru înlocuirea aparatelor de aer condiţionat defecte, vechi şi uzate cu un sistem de climatizare nou şi performant, cât şi montarea de echipamente în spaţiile în care nu există nici o sursă de aer condiţionat sunt următoarele:

- la parter se va realiza montarea unui sistem de climatizare în pompă de căldură, tip VRF alcătuit din două unităţi externe şi 28 de unităţi interioare — echipamente furnizate de Judeţul Arad, existente pe amplasament;

- la etaj se va realiza montarea unui sistem de climatizare cu chiller şi 20 ventiloconvectori – echipamente furnizate de Judeţul Arad, existente pe amplasament;

- se va construi o platformă pentru amplasarea echipamentelor exterioare;

- se va realiza o împrejmuire de protecţie, inclusiv panouri fonoabsorbante pentru echipamentele exterioare;

- se va asigura alimentarea cu energie electrică a echipamentelor printr-un tablou centralizat.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite