Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „Avem nevoie de o revizuire a Regulamentului european care elimină treptat motoarele cu ardere internă”

Eurodeputatul Gheorghe Falcă (PNL/PPE) a transmis un punct de vedere extrem de bine argumentat privind situația îngrijorătoare a sectorului autovehiculelor și a competitivității acestuia. Declarația europarlamentarului Gheorghe Falcă este făcută în contextul în care în anul 2023, Uniunea a adoptat revizuirea Regulamentului de stabilire a limitelor de performanță privind emisiile de CO2 pentru autoturismele noi și vehiculele utilitare ușoare noi, în conformitate cu obiectivele sale ambițioase în materie de climă.

Gheorghe Falcă: „Avem nevoie de o revizuire a Regulamentului european care elimină treptat motoarele cu ardere internă”
Comentează 0

„Pe măsură ce aceste obiective de reducere se apropie, problema limitelor emisiilor de CO2 pentru autoturismele și camionetele noi a fost reintrodusă recent în discursul public. Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a publicat o declarație în care subliniază că producătorii nu vor fi în măsură să respecte limitele de CO2 pentru 2025, având în vedere adoptarea lentă a vehiculelor electrice.

În aceste condiții este clar că avem nevoie de o revizuire a eliminării motoarelor cu ardere internă de pe piața europeană. Trebuie să ne asigurăm că accesul pe piața auto va rămâne accesibil pentru toată lumea, nu doar pentru cei care își permit mașini electrice scumpe. Ar trebui să fim conduși de realismul economic și să rămânem neutri din punct de vedere tehnologic. Dacă nu o facem, șofatul poate deveni prea scump pentru mulți europeni și vom pierde nenumărate locuri de muncă în industria auto în favoarea concurenților precum China.

Protejarea locurilor de muncă europene și menținerea competitivității trebuie să fie prioritățile noastre.

Posibila închidere a fabricilor, precum Volkswagen și Audi, reprezintă o amenințare reală pentru mii de locuri de muncă. Interdicția motoarelor cu ardere internă trebuie revizuită de urgență pentru a proteja lucrătorii și a-și apăra perspectivele viitoare de angajare, iar Comisia Europeană trebuie să-și urmeze cu un . UE trebuie să se apere pe sine și interesele sale”, a transmis Gheorghe Falcă.

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite