Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Festivalul medieval „Aradul la anul 1000“ a ajuns la ediția a IV-a

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului medieval „Aradul la anul 1000“, eveniment care promovează muzica veche, meșteșugurile tradiționale, instrumentele muzicale tradiționale (multe pe cale de dispariție), va avea loc duminică, 10 octombrie, la Palatul Cultural din Arad, în condiții restrânse pentru a putea fi respectate regulile sanitare în vigoare.

Festivalul medieval „Aradul la anul 1000“ a ajuns la ediția a IV-a
Comentează 0

Organizatorii, Asociația pentru Promovarea Istoriei și Artei Medievale - Lupus Dacus, în colaborare cu Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad și Filarmonica Arad, propun un program foarte atractiv, Aradul medieval fiind în centrul acestui festival.

Evenimentul va cuprinde trei concerte de muzică medievală, două ateliere de muzică veche, ateliere meșteșugărești și o expoziție de arme.

Intrarea este liberă.

Condiții de acces:

Conform Hotărârii CNSU 76/30 09 2021, art. 4, litera b, participarea spectatorilor este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 și este asigurată purtarea măștii de protecție.

PROGRAM

10 octombrie 2021, Palatul Cultural

- ora 11:00 ateliere meșteșugărești (împletituri din nuiele, păpușile bunicilor, podoabe, sculptură, broderie, țesătorie, etc).

- ora 13:00 - atelier de muzică veche - instrumente de suflat (Marcel Sâpcu) și instrumente membranofone și de percuție (Andrei Moț).

- ora 14:00 - Expoziția „Medievalum“ (săbii, spade, instrumente muzicale, coifuri, glugi de zale, tunuri, archebuze, sulițe, halebarde, lăncii și obiecte originale din filmele Dacii, Mihai Viteazul și Nemuritorii, regizate de Sergiu Nicolaescu).

- ora 15:00 - atelier de muzică medievală și renascentistă - Nicolae Szekely, menestrelul Castelului Corvinilor din Hunedoara.

- ora 16:00 - concert Lupus Dacus – „O călătorie muzicală prin Evul Mediu european“.

- ora 19:00 – concerte de muzică medievală

- Nicolae Szekely, lăută, arch lăută, chitară renascentistă

- LUPUS DACUS – „Cum să cunoaștem mai bine muzica medievală“.

Galerie foto (1)


Scrie un comentariu

trimite