Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

FCC Baschet UAV Arad la prima înfrângere în noul sezon

FCC Baschet UAV Arad la prima înfrângere în noul sezon
Comentează 0

 

Duminică seara, “bătrăna” sală polivalentă din Arad a fost gazda meciului din etapa a 3-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin Getica 95: FCC Baschet UAV Arad – ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, meci încheiat cu scorul 50-68, pe sferturi 14-19, 13-25, 10-11, 13-13.

La startul partidei “galben-albastrele” au inceput cu: Podar, Panait, Mititelu, Jovancevic și Animam, în timp ce echipa oaspete le-au avut în 5-ul de start pe Robinson, Popescu, Meresz, Gereben și Johnson.

Echipa arădeană a condus doar la startul partidei cu 6-4, apoi formația din județul Covasna a condus ostilitățile pe tot parcursul meciului, practic nu s-a pus problema învingătoarei și pe fondul ratărilor echipei din Arad, dar si prin faptul că jucătoarele intrate de pe bancă, nu s-au ridicat la nivelul dorit.

Drept exemplu, Negru, Ciotir si Dobă, nu au reușit să marcheze, deși au avut șansa să joace, doar junioara Valea (16 ani) a înscris ultimul coș al partidei, aceasta fiind introdusă în teren de antrenorul Popov în ultimele 2 minute ale jocului.

Formații și marcatoare: FCC UAV Arad: Danielle Animam 16, Alina Podar (C) 10 (1x3), Mihaela Panait 9 (1x3), Andreea Mititelu 7 (1x3), Tamara Jovancevic 6, Blanca Valea 2, Alexia Dobă, Anamaria Ciotir, Daria Negru. Antrenor: Miroslav Popov

Sepsi SIC Sfântu Gheorghe: Ciera Johnson 20, Beatrix Meresz 12 (1×3), Ecaterina Armanu 9 (3×3), Taya Robinson 7, Carla Popescu 7 (1×3), Livia Gereben 5, Alexandra Ghiță 4, Ștefania Cătinean 4, Maria Belegante, Greta Nemes, Lana Mikes. Antrenor: Zoran Mikes

Partida a fost condusă de brigada de arbitri formată din: Sorin Drugău, Vlad Potra și Janka Szocs. Spectatori și declarații

Comparativ cu sezonul trecut, numărul spectatorilor prezenți în tribune a scăzut, aseară fiind aproximativ 700 de spectatori.

Președintele grupării arădene Marcel Urban nu înțelege de ce spectatorii de la meciurile FCC UAV Arad sunt tot mai puțini. „M-aș fi așteptat ca tribuna să fie mult mai activă, să pună presiune pe echipa adversă, iar sala să fie mai plină. Cred că acest oraș poate și avem nevoie ca echipa să fie susținută de suporteri. Un plus necesar la buget se poate face și din vânzarea de abonamente și bilete, ca peste tot în țările civilizate. Văd meciuri la televizor, și în fotbal, și în baschet, handbal și în toate sporturile, toate stadioanele și sălile sunt pline. Nu știu de ce, dar în România sălile sunt extrem de goale, pentru că nu se face o mediatizare, o educație în care tineretul și chiar populația să-și întoarcă fața către sport. Acest lucru mă dezamăgește, dar fetele care intră în teren de la echipa adversă și de la echipa gazdă nu fac altceva decât să joace pentru public și altfel ar fi și pentru ele să joace cu o sală arhiplină. Fără suporteri nu avem forță, din toate punctele de vedere”, a adăugat șeful grupării arădene.

În cadrul etapei a 3-a, s-au mai disputat jocurile:

CSM CSU Constanța a câștigat cu 85-65 la Rapid București, în timp ce CSM Târgoviște s-a impus acasă cu 99-37 cu CSU Brașov. Jocul dintre Agronomia București și Universitatea Cluj se va disputa peste două săptămâni.

Clasament: CSM CSU Constanța și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au reușit până acum un maximum de puncte, 6, fiind urmate de FCC Baschet UAV Arad, cu 5 puncte. Rapid se află pe patru, cu 4 puncte, urmând CSM Târgoviște cu 3 puncte, CSU Olimpia Brașov 3 puncte, Agronomia 2 puncte și Universitatea Cluj 1 punct.

Pentru că urmează meciurile echipelor naționale, următorul meci al echipei din Arad, se va desfășura undeva la mijlocul lunii noiembrie, când echipa galben-albastră se va deplasa la Brașov, unde va întâlni CSU Olimpia, de altfel o echipă care are și ea probleme financiare.

Reporter: Adrian Brădean

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite