Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

EXIT POLL Timişoara. Alegeri tensionate, cine a câştigat fotoliul de primar

EXIT POLL -urile arată că, la Timişoara, voturile la alegeri locale 2016 au fost împărţite de candidaţii PNL şi PSD, primarul în funcţie Nicolae Robu şi candidatul PSD Florică Bîrsăşteanu.

EXIT POLL Timişoara. Alegeri tensionate, cine a câştigat fotoliul de primar
Comentează 0

Topul favoriţilor după EXIT POLL Timişoara este completat de Marius Dugulescu, de la PMP, şi de un independent, Adrian Oraya.

În total, 11 candidaţi s-au luptat pentru Primăria Timişoara, la alegerile locale 2016:

Nicolae Robu – PNL
Florică Bîrsășteanu – PSD
Zsolt Molnar – UDMR
Cosmin Trif – PPU
Ilare Bordeașu – ALDE
Marius Dugulescu – PMP
Adrian Orza – independent
Gabriela Simona Tiriteu – BUN
Petrică Folică – PND
Ion Răducanu – UNPR
Liviu Băcana – PRU

EXIT POLL alegeri Timișoara 2016. Premierele de la alegeri

18.274.891 de români cu drept de vot sunt așteptați la urne, dintre care 233.367 sunt tineri de 18 ani. Pe liste figurează și 5.272 de persoane cu vârsta de 100 de ani și peste. Potrivit unor sondaje de opinie realizate în ultimele săptămâni înaintea alegeri locale 2016, există o intenție de participare la vot de doar 50%.

La alegeri locale trecute, în 2012, au votat 56,39% dintre românii înscriși pe liste. Între mediul rural și cel urban a fost o diferență de peste 15 procente în ceea ce privește participarea la vot.

Campania electorală s-a încheiat sâmbătă, la ora 7:00. Urnele sunt deschise pentru alegeri locale 2016, duminică, de la ora 7:00 și se vor închide la ora 21:00. În total, sunt 18.616 secții de votare. Organizatorii spun că toate secțiile de votare din cadrul alegeri locale 2016 vor avea acces la internet Wi-Fi securizat. De asemenea, 50.000 de forțe de ordine se vor ocupa de buna desfășurare a procesului de vot.

Rezultate alegeri Timișoara 2016. Cine are drept de vot
Potrivit legii, drept de vot au toți cetățenii români sau cetățenii Uniunii Europene cu domiciliul sau reședința în România, care au împlinit 18 ani până în ziua alegerilor, inclusiv, și cărora nu le-au fost interzise, de către instanță, drepturile electorale.

Vă puteți prezenta la vot cu un act de identitate, precum carte de identitate, carte electronică de identitate, carte provizorie de identitate, buletin de identitate, pașaport diplomatic, pașaport de serviciu sau carnet de serviciu military. Alegătorii își pot exprima opțiunea doar în localitatea de domiciliu/reședință, la secția la care sunt arondați. Adresa exactă a secției la care este arondată o persoană poate fi găsită accesând Registrul Electoral (https://registrulelectoral.ro/).

În cazul în care există o eroare și nu vă regăsiți pe listă, puteți să participați la vot și să fiți trecut pe o listă suplimentară. Pe lângă această listă mai există și o listă complementară, pentru cetățenii UE cu drept de vot, care se află în evidențele Inspectoratului General pentru Imigrări și au domiciliul sau reședința în respectiva localitate.

Cei care nu se pot deplasa sau sunt arestați la domiciliu pot solicita urna mobilă. Pentru acest lucru se depune o cerere scrisă și acte doveditoare.


Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite