Europarlamentarul Gheorghe Falcă (PNL, PPE): „E necesar să obținem o reglementare avantajoasă pentru transportatorii români”
Europarlamentarul arădean Gheorghe Falcă, președinte al PNL Arad și membru al Grupului PPE din Parlamentul European, a vorbit, în cadrul unui interviu oferit Jurnal Arădean și Aradon.ro, despre rolul comisiilor din care face parte și despre importanța obținerii unor reglementări avantajoase pentru transportatorii români.
De menționat că Falcă face parte din Comisia de Transport și Turism, Comisia pentru Muncă și Comisia de Petiții.
Referindu-se în principal la prima comisie, cea de Transporturi și Turism, Gheorghe Falcă susține că România are nevoie de mari proiecte de infrastructură. „Avem nevoie de mari proiecte de infrastructură, proiecte pentru care să primim bani europeni, drumuri, mai ales autostrăzi, căi ferate modernizate, rapide, care să ne conecteze mai bine în interiorul țării și, pe noi toți, antreprenori sau simpli cetățeni, cu Europa. Aceste investiții, dar și cele care vizează navigația pe Dunăre, produc prosperitate și dezvoltare și ne pot transforma într-o destinație turistică mai prietenoasă, mai accesibilă. E o miză uriașă pentru europarlamentarii români și sper ca toți să o asume cu maximă seriozitate, să realizăm un parteneriat solid cu comisarul nostru, nu așa cum s-a întâmplat în legislatura precedentă, în care europarlamentarii PSD au fost adversarii propriului comisar și, în consecință, ai României. Există totodată și chestiuni tehnice mai punctuale pe care le au în vedere comisiile din care fac parte, cum ar fi cea a reglementării condițiilor de muncă și salarizare pentru transportatorii europeni. E necesar să obținem o reglementare avantajoasă pentru transportatorii români, care să păstreze șansele de dezvoltare prin competitivitate ale acestei ramuri economice foarte importante pentru România. E o chestiune complexă, pe care o abordez avantajat de faptul că sunt membru și în Comisia de Transporturi, și în cea de Muncă. Faptul că sunt membru în Comisia de Petiții îmi dă șansa de a analiza și a înțelege raportul dintre Stat și Cetățean în toate țările membre. E o chestiune esențială pentru România, un stat care trebuie să-și reformeze profund acest raport, pentru a-și ridica cetățenii la statutul de parteneri ai statului”, a declarat Falcă. Acesta mai spune că românii trebuie să se racordeze la cele mai bune practici europene, de la cele fiscale, la accesul la educație, și de la politicile de combatere a poluării, până la siguranța cetățenilor.