Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă, la doi ani de mandat în Parlamentul European: „România a fost întotdeauna forța motrice a integrării europene!”

Doi ani de mandat în Parlamentul European au însemnat decizii importante pentru viitorul Europei și implicit dezvoltarea României. 

Gheorghe Falcă, la doi ani de mandat în Parlamentul European: „România a fost întotdeauna forța motrice a integrării europene!”
Comentează 2

Actualul mandat este poate unul dintre cele mai importante din istoria Uniunii Europene. După un an de pandemie, un an de decizii urgente care au venit în combaterea coronavirusului, acum Uniunea Europeană este în fața unei noi provocări: redresarea și dezvoltarea sa. Avem încredere în puterea Uniunii, în unitatea Europei și împreună, toți factorii decizionali, luptăm pentru ca redresarea Uniunii Europene să fie sustenabilă. România este în fața unei șanse foarte mari de a se dezvolta, de a accesa fonduri substanțiale pentru cele mai importante domenii, iar astăzi România poate avea un start egal cu celelalte state membre în ceea ce privește accesul la bugetul european. Coronavirusul a atins profund viața tuturor: Europa trebuie să învețe și să avanseze din această criză. Ne confruntăm cu amenințări globale pe care statele membre nu le pot aborda singure: securitate și apărare, amenințări demografice, de mediu, economice, sociale și politice. Niciun stat membru nu este suficient de mare pentru a face acest lucru singur. Fără excepție, România și românii trebuie să rămână în centrul Europei. România a fost întotdeauna forța motrice a integrării europene. Suntem mândri de moștenirea unor lideri precum Ion I. C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu, Radu Câmpeanu. Românii au fost dintotdeauna europeni. Acum generația noastră este chemată să-și facă partea și să înceapă un nou capitol din istoria Uniunii Europene”, a transmis europarlamentarul PNL/PPE Gheorghe Falcă.

Printre principalele intervenții din ultimii doi ani, susținute de Gheorghe FALCĂ, amintim:

*Comisia pentru transporturi - TRAN - Politica de coeziune și strategiile regionale de mediu în lupta împotriva schimbărilor climatice; Condiții de muncă echitabile, drepturi și protecție socială pentru lucrătorii platformei - noi forme de angajare legate de dezvoltarea digitală; punerea în aplicare a directivelor privind calitatea aerului înconjurător.

* Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale – EMPL - Programul REACT – UE; Rezoluție referitoare la protecția europeană a lucrătorilor transfrontalieri și sezonieri, în contextul crizei COVID-19; Semestrul European.

Comisia Europeană oferă finanțare pentru proiecte având ca obiect ocuparea forței de muncă, afacerile sociale și incluziunea socială, prin următoarele programe: *Fondul social european (FSE); Fondul european de ajustare la globalizare (FEG); Finanțare 2021-2027.

Comisia a propus un Fond social european (FSE+) mai simplu și mai integrat, precum și un Fond european de ajustare la globalizare (FEG) revizuit. Acestea fac parte din propunerile Comisiei privind cadrul financiar multianual (CFM) 2021- 2027, adoptat la 2 mai 2018. Propunerile sunt examinate în prezent de Parlamentul European și de Consiliul UE, a subliniat Gheorghe FALCĂ.

În ceea ce privește dialogul social, Falcă punctează: Parlamentul a solicitat Comisiei să ia în considerare introducerea unui card european de securitate socială sau a unui alt document la nivelul UE, sub rezerva unor norme stricte de protecție a datelor, pentru a facilita schimbul de date și pentru a realiza un proiect-pilot de sistem european de alertă timpurie privind munca nedeclarată.

*Comisia pentru industrie, energie și cercetare - ITRE

Cetățenii UE au așteptări tot mai mari în legătură cu intensificarea implicării UE în aprovizionarea cu energie și securitatea energetică. UE își va păstra un rol esențial în monitorizarea securității aprovizionării pe parcursul tranziției energetice de la vechiul sistem de generare centralizată, în care predomină combustibilii fosili pe piețele naționale, către un sistem nou, caracterizat de o pondere ridicată a energiei din surse regenerabile, o producție mai localizată și piețe transfrontalierea specificat Falcă.

Nu în ultimul rând, europarlamentarul arădean a amintit despre Planul de redresare pentru Europa: Vorbim despre o șansă unică în viață, aceea de a ieși din pandemie mai puternici, de a ne transforma economiile, de a crea oportunități și locuri de muncă în Europa pe care ne-o dorim. Putem să o valorificăm, avem tot ce ne trebuie: viziunea, planul și decizia de a investi împreună 750 de miliarde de euro. Este timpul să trecem la acțiune, să facem Europa mai verde, mai digitală și mai rezilientă!

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite