Europarlamentarul Gheorghe Falcă (PNL, PPE), acuză atitudinea Renew Europe și a socialiștilor cu privire la migrație și extinderea UE
Europarlamentarul arădean Gheorghe Falcă (PNL, PPE) a vorbit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, despre modul în care este abordată la nivel european problema migrației, dar și problema extinderii Uniunii Europene. Acesta arată cu degetul înspre reprezentanții Renew Europe și a socialiștilor europeni, despre care susține că nu au o abordare corectă.
„La Bruxelles a fost o competiție de rezoluții pe zona migrației. S-a dorit, putem spune, chiar legalizarea migrației, pentru a se realiza niște culoare spre Spania, Italia și Grecia. Creștin-democrații nu au fost de acord. La final am câștigat noi, anulând această rezoluție. Diferența a fost de patru sau șase voturi. Ceea ce este surprinzător pentru mine este că eurodeputații de la Renew, ai domnului Cioloș și socialiștii au luptat pentru a creea aceste culoare de migrație. Deci una vorbesc în țară și alta se întâmplă la nivel de Parlament European”, afirmă Gheorghe Falcă. În continuare, acesta a susținut că trebuie făcută o distincție între migrația economică și cea generată de conflicte armate. „Migrația generată de războiaie este legiferată în Europa, țările au acord în cadrul OSCE și aici nimeni nu se opune ca acei oameni să primescă asistență, integrare, evident, în funcție de finalul războiului, unii se pot întoarce acasă. De ce au dorit unii parlamentari europeni să legifereze această direcție nouă de reglementare este greu de înțeles și mai greu de înțeles este de ce s-au avântat Renew ALDE și socialiștii în această direcție”, a mai spus Gheorghe Falcă.
Aderarea Macedoniei de Nord și Albaniei blocată de președintele Macron
Referindu-se la aderarea Macedoniei de Nord și Albaniei, Falcă susține că acestea au îndeplinit toate criteriile impuse, dar procedura a fost blocată în Consiliul European, din cauza unui singur om, președintele Franței, Emmanuel Macron. „Cele două state au îndeplinit toate condițiile pentru a începe procedura de aderare, dar Consiliul, care trebuie să ia această decizie în unanimitate, a refuzat din cauza comportamentului domnului Macron. Este regretabil că după ce țările își fac temele, profesorul care le-a dat tema refuză să accepte că oamenii aceia au muncit. Când totul era finalizat, un om politic, care stă în Paris cu 10.000 de soldați să-l apere, schimbă soarta a două țări. De aceea, Parlamentul European a luat atitudine printr-o rezoluție. Și evident, în cadrul rezoluției, când s-a vorbim de domnul Macron, deputații Renew ALDE s-au ridicat în picioare, luând în brațe această decizie negativă a domnului Macron. De aceea mă uit de multe ori în Parlament să văd dacă acești deputați reprezintă o națiune sau reprezintă un individ”, a încheiat Falcă.