Eticheta produselor cosmetice descoperită de secrete!
Cele mai multe produse cosmetice care au parte de promovare televizata si online promit sa faca minuni cu pielea ta. Si totusi, dupa ce ai folosit “crema ideala” tenul nu a intinerit, acneea nu a disparut si nici petele nu s-au diminuat. Specialistii in dermatologie spun ca promovarile si eticheta produselor cosmetice nu trebuie crezute pe cuvant.
Cele mai multe produse au ca scop intretinerea tenului, nu intinerirea lui, cu toate ca reclamele spun cu totul si cu totul altceva. Lor li se adauga si recomandarile prietenelor, care n-au fost nicicand mai multumite de noua crema de fata pe care si-au achizitionat-o de curand. In realitate, cand alegi o crema, trebuie sa tii cont de tipul tau de ten si de eventualele probleme ale pielii. Doar asa vei putea simti efectele pozitive ale produsului, nu mizand pe experientele altor persoane!
Chiar daca pare timp pierdut, incearca sa citesti de fiecare data eticheta produselor cosmetice, litera cu litera, de la inceput la capat. Am descifrat in acest articol cateva notiuni frecvent intalnit pe eticheta cosmeticelor si te invit sa le iei in considerare cand faci urmatorul stoc de produse pentru ingrijire si frumusete.
Evita produsele cu parabeni
Daca o prietena sau o vecina iti spune ca o anumita crema nu e de calitate, asta nu inseamna ca are dreptate. Cel mai probabil a ales un produs nepotrivit cu tenul sau. Chiar daca este mentionat pe eticheta ca este ideal pentru toate tipurile de ten, mai bine preferi un produs pentru ten uscat, daca ai tenul asa. Si fereste-te de produsele cu concentratie mare de produse chimice, cum ar fi parabenii.
Dermatologii spun ca produsele bio au o cantitate mai mica de chimicale.
Ca regula generala, evita cosmeticele care au o lista lunga si greu de citit de ingrediente. Te gandesti ca poate este stufoasa pentru ca producatorii sunt corecti si au trecut absolut tot pe eticheta. Nici vorba! Ar trebui sa iti pui mai multe intrebari despre cat de bine face tenului tau un astfel de produs.
Eticheta produselor cosmetice – cateva indicatii, explicate pe inteles
Testat dermatologic
Gasit si sub denumire in engleza, dermatologically tested, aceasta mentiune te asigura ca a fost incercat pe piele si analizat de un dermatolog, dar nu ofera si raspunsul analizei. Adica, face bine sau nu? Ce s-a intamplat cu subiectii care au participat la experiment?
Demonstrat clinic
Il mai poti gasi pe eticheta sub denumirea clinically proven. Aceasta expresie ofera cumva o siguranta a produsului, pentru ca da cateva detalii despre cand incepe sa isi faca efectul. De exemplu, poate fi specificat ca: 75% dintre femeile care au participat la teste au beneficiat de rezultate inca din prima saptamana de folosire.
Organic
Daca vezi pe eticheta produselor cosmetice aceasta mentiune, inseamna ca pentru realizarea lor s-au utilizat doar ingrediente de origine naturala, fara chimicale si alte substante de sinteza. Din pacate, unii producatori se folosesc de acest termen si umfla preturile.
Non-comedogenic
De obicei, aceasta specificatie se refera la faptul ca produsul respectiv nu incarca porii si, deci, nu favorizeaza aparitia cosurilor si a punctelor negre. In realitate, nu poti fi sigura de aceasta calitate, pentru ca nu se fac astfel de teste clinice. Interesant, nu?
Fara parabeni
Ai crede ca parabenii sunt singurii vinovati pentru degradarea tenului si un produs care nu contine aceste substante chimice este perfect sigur. Nu este asa, pentru ca in compozitie pot exista si alte ingrediente cu efect daunator. E ca la iaurturile cu 0% grasimi pe eticheta, care, de fapt, contin mult zahar.
Atentie la termenul de valabilitate!
Este foarte important sa fii atenta la valabilitatea cosmeticelor, pentru ca te poti trezi cu alergii si iritatii suparatoare si de lunga durata. Termenul de valabilitate il gasesti sub forma unui simbol numeric (numarul lunilor), care indica valabilitatea produsului dupa ce a fost desigilat (un borcanel deschis iti explica vizual acest lucru. De exemplu, o crema de fata care expira in trei luni are simbolul 3M.
Sursa andreearaicu.ro