Elevii Liceului Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” Arad au participat la activitatea de voluntariat ,,Gândeşte Verde” (FOTO)
În anul 1991, prin „Declaraţia de la Paris”, s-au pus bazele conceptului de dezvoltare durabilă a pădurilor, menit să atragă atenţia asupra faptului că oamenii pot distruge această componentă vie, dezechilibrând ireversibil mediul înconjurător.
În prezent, evenimentul naţional cunoscut sub numele de ,,Luna Pădurii”, desfăşurat în perioada 15 martie-15 aprilie de peste 60 de ani, nu înseamnă numai sădirea arborilor. Această sărbătoare a fost preluată de întreaga societate românească, fiind un bun prilej de a celebra importanţa şi frumuseţea naturii, de a întreprinde acţiuni concrete de regenerare a pădurii şi conştientizare publică.
Astfel, azi 14.03.2019 la iniţiativa Primăriei Comunei Vladimirescu a fost organizată o activitate de voluntariat, care a presupus plantarea a 600 de puieţi de stejar roşu. De plantarea lor s-au ocupat 35 de elevi din clasele a IX-a A, a X-a A de la Liceul Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” Arad – specializarea silvicultură, studenţi de la Facultatea de Ştiinţe Economice Informatică şi Inginerie – specializarea silvicultură şi membrii ai Ligii Studenţilor Universităţii de Vest ,,Vasile Goldiş” din Arad. Întreaga acţiune s-a desfăşurat în localitatea Horia.
Stejarul roşu – quercus rubra, specie originară din America de Nord care s-a adaptat foarte bine la condiţiile din ţara noastră, este introdusă în culturi forestiere precum şi în scop ornamental. Este o specie decorativă deoarece toamna frunzele se colorează în galben apoi în roşu. Vremea frumoasă şi condiţiile climatice ne-au determinat să începem mai repede cu o zi activităţile dedicate evenimentului numit ,,Luna Pădurii”.
Elevii şi studenţii au fost îndrumaţi de următoarele cadre didactice: prof. Oana Olariu, prof. drd. Adina Moţica, prof. dr. ing. Nicuşor Boja, prof. dr. ing. Dan Vidrean, prof. dr. ing. Mihai Brad şi prof. dr. ing. Florinel Boja – director al Liceului Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” Arad.
Pădurile acoperă 31% din suprafaţa terestră şi au o contribuţie esenţială la menţinerea unei clime globale stabile. ,,Luna Pădurii” este pe de o parte o ocazie de a ne întoarce la natură dar şi o ocazie de a conştientiza cât de importantă este protecţia pădurilor.
Mulţumim Primăriei Comunei Vladimirescu pentru invitaţie şi buna organizare a evenimentului!