Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dragnea și PSD ascund nenumăratele probleme ale noilor miniștri!

Potrivit mai multor publicații, printre care mediafax, comisarul.ro, în urma unor investigații atente, au scos la iveală mai multe probleme și ilegalități ale noilor miniștri din noul Guvern Grindeanu. Fie că este vorba de plagiat, probleme cu DNA, averi nejustificate, legi făcute pentru bunăstarea parlamentarilor, legături strânse cu personaje acuzate de crime împotriva umanității, noii miniștri propuși de PSD au fiecare câte o bubă, care cu siguranță, va deveni o problemă și pentru România:

Dragnea și PSD ascund nenumăratele probleme ale noilor miniștri!
Comentează 1

Viorel Ștefan - Ministerul de Finanţe: este implicat în scandalul din Parlament când a modificat pe ultima sută de metri Legea privind cele 102 taxe. La acel moment, Viorel Ștefan a intrat într-un conflict deschis cu Liviu Dragnea, care l-a amenințat că nu-l mai pune pe listă la parlamentare. În piața politică este cunoscut drept omul lui Dan Nica, europarlamentar PSD.

 

Gabriel Leş - Ministerul Apărării: fost secretar de stat în MaPN și este perceput ca un om strâns legat de fostul baron ce Satu Mare, Mircea Govor, care are mari probleme cu DNA.

 

Marius Alexandru Dunca - Ministerul Tineretului și Sportului: a fost dat afară de fostul premier Victor Ponta de la ANPC, ca urmare a tragediei de la Colectiv. Dunca primise o sesizare în legătură cu problemele de la Colectiv, dar nu a făcut nimic. În plus, în octombrie 2015, tinerii din TSD Brașov îl acuza pe Duncă de acțiuni sexuale imorale sub influența alcoolului și de faptul că își promova amantele în poziții bine plătite

 

Carmen Dan - Ministerul de Interne: este fost prefect de Teleorman și o fidelă a lui Liviu Dragnea, fostă secretară de școală generală în Videle, cu licența luată la 30 de ani.

 

Florin Iordache - Ministerul de Justiţie: vechi parlamentar al PSD, a făcut parte din grupul restrâns de parlamentari PSD care au plănuit să modifice peste noapte legi esențiale din justiție, episod cunoscut sub numele de "Marțea Neagră”. Florin Iordache se numără printre inițiatorii legii care le asigură avocaților super-imunitate, a promovat legea amnistiei și a făcut modificări la Codul Penal care urmau să acorde super-imunitate demnitarilor și baronilor locali.

 

Petre Daea - Ministerul Agriculturii: vechi parlamentar PSD este cel care a nășit Legea pentru pensiile speciale ale parlamentarilor. Este un "prieten" al organismelor modificate genetic​, făcându-se remarcat prin declaratii favorabile cultivarii organismelor modificate genetic pe vremea când ocupa aceeași funcție și în Guvernul Năstase. Fosta soţie a lui Petre Daea, Elena Daea, este implicată într-un dosar de fraude de milioane de euro din Mehedinţi, potrivit DNA.

 

Sevil Shaidehh - Ministerul Dezvoltării şi Fondurilor Europene, vicepremier - este căsătorită cu un cetățean sirian - Akram Shhaideh, despre care Rise Project a scris că este un apărător al regimului președintelui Bashar Al Assad, acuzat de ONU de crime împotriva propriului popor.

 

Ministrul Mediului - Daniel Constantin: a fost implicat în dosarul ICA pe vremea când a fost la Ministerul Agriculturii și este considerat omul care putea să îl salveze pe Dan Voiculescu dar nu a făcut-o ca urmare a unor calcule politice.

 

Ministerul Afacerilor Externe - Teodor Meleșcanu: fost șef al SIE, fost candidat la alegerile prezidențiale, de 4 ori ministru, de 4 ori senator și fost membru în CA al Rompetrol. Meleșcanu a condus MAE și în timpul turului II al alegerilor prezidențiale din 2014, când a refuzat să suplimenteze numărul secțiilor de votare din diaspora.

 

Ministrul Economiei  - Alexandru Petrescu: a preluat conducerea Poștei Române în iunie 2014, având și calitatea de vicepreședinte PSD Diaspora, perioadă în care compania a fost implicată în mai multe scandaluri. În toamnă, DNA a deschis un dosar penal, în urma unor sesizări făcute de Ministerul Comunicațiilor. De asemenea, la sfârșitul lui 2015, compania a fost sancționată de Consiliul Concurenței cu 7,4 milioane de euro. Cu toate acestea, Alexandru Petrescu a încasat un bonus de performanță în valoare de 135.418 lei brut.

 

Ana Birchall - Ministerul delegat pentru Afaceri Europene: în interiorul partidului este cunoscută drept omul care l-a turnat la DNA pe Victor Ponta. Fostul premier a făcut acuzații directe la adresa Anei Birchall, în cadrul unei ședințe a Comitetului Executiv al PSD, care a avut loc la Tulcea. Birchall apare într-o înregistrare cu fostul șef al PSD, Mircea Geoană, în 2008, când aceasta îi înmînează liderului PSD un teanc de euro, 5000 după unele surse, scrie flux24.ro.

 

Ministerul Comunicațiilor - Augustin Jianu: fost direct general al CERT-RO, adică Cyber Security Romania și favorabil legilor siguranței naționale, care au fost desființate de CCR.

 

Răzvan Cuc - Ministerul Transporturilor: deputat PSD si director general al Zonei Libere Giurgiu. Răzvan Alexandru Cuc a fost secretar de stat la Transporturi, numit în octombrie 2015 de către Victor Ponta. Cuc a fost dat afara de la Transporturi în mai 2016 de către premierul Cioloș după ce acesta ar fi participat la un miting electoral PSD in Giurgiu.

 

Florin Bodog - Ministerul Sănătăţii: are hârtie de la CNATDCU prin care se arată că și-a plagiat lucrarea de doctorat. Numele lui Bodog apare și într-o anchetă publicată în 2013 de HotNews.ro, pe lista managerilor din sistemul de sănătate care au fost într-o delegație la Singapore, organizată de Comisia Națională de Acreditare a Spitalelor (CoNAS), într-o afacere în care era implicată și o agenție de turism în care fiica cea mica a mogulului Dan Voiculescu, Corina Voiculescu, detinea atunci majoritatea actiunilor.

 

Olguţa Vasilescu - Ministerul Muncii: are un dosar de corupție instrumentat de DNA, dar a a fost retrimis de două ori înapoi de către judecători pentru refacerea rechizitoriului.

 

Ministerul Cercetării: Șerban Valeca - președintele filialei PSD Arges, a mai ocupat acest post, fiind ministru delegat pentru Activitate de Cercetare, în Guvernul lui Adrian Nastase. Se află la al treilea mandat de senator și are la activ un mandat de deputat.

 

Toma Petcu - Ministerul Energiei: este pupilul lui Daniel Chițoiu, unul dintre liderii ALDE care au mari probleme în justiție. De altfel, Chițoiu a fost refuzat de Dragnea fiind considerat o mare vulnerabilitate. Înainte de a ajuns în Parlament, Toma Petcu a lucrat la ”oficiosul” ALDE, psnews.

 

Pavel Năstase - Ministerul Educaţiei: este fost rector al ASE, ar fi fost implicat, în 2014 într-un scandal cu fonduri europene și a avut poziții publice discutabile cu privire la ”scriitorii din pușcării”. Este un apropiat al lui Viorel Hrebenciuc și al PSD, fiind unul dintre cei mai bine plătiți oameni din tot sistemul românesc de învățământ. În 2013, Pavel Năstase a fost de acord cu o măsură controversată a guvernului Ponta: simplificarea subiectelor la Bacalaureat pentru elevii de la Tehnologic, o măsură luată discret, ferită de orice dezbatere publică.

Florin Jianu - Ministerul IMM-urilor şi anteprenori: a mai fost ministru în guvernarea Ponta și a fost acuzat că ar fi implicat în rețeaua de spălare de bani anchetată de procurorii DIICOT în Dosarul ”Cosma-Păvăleanu”. Între Florin- Nicolae Jianu, şi familia primarului municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, arestat pentru fapte de corupţie în dosarul Microsoft, a existat o relaţie de afaceri mai puţin cunoscută. Membrii familiilor Jianu şi Pinalti au derulat împreună, în anii trecuţi, mai multe business-uri foarte interesante prin off-shore-uri din Cipru.

 

Titus Mircea Dobre - Ministerul Turismului: este un apropiat al foștilor baroni de la Constanța și se spune că a ajuns la vârful politicii doar prin relații de familie.

 

Grațiela Gavrilescu - Ministerul delegat pentru Relația cu Parlamentul: a mai fost ministru în guvernarea Ponta și este considerată un om foarte apropiat de fostul baron Mircea Cosma, dar și de Sebastian Ghiță. Este la al patrulea mandat de deputat, a fost ministru al Mediului Apelor si Pădurilor, viceprimar al muncipiului Ploiesti. Pe vremea când era ministru, Grațiela Gavrilescu îl avea ca subordonat chiar pe sot, Mihai Gavrilescu, angajat la Departamentul Ape Paduri din minister, sora sa a fost susținută de un baron penal din Prahova. În perioada 2012-2013, o firmă aparţinând cumnatului deputatului, Graţiela Gavrilescu, a încheiat trei contracte cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, în valoare totală de peste 300.000 de lei.

Ionuţ Vulpescu - Ministerul Culturii - a fost ministru în guvernarea Ponta și este cel care a pornit licitația pentru Cumințenia Pământului. În timpul mandatului său de ministru al Culturii, Ionuţ Vulpescu a pornit negocierile pentru achiziţionarea de statul român a operei ”Cuminţenia Pământului”, fără a se întâlni vreodată cu proprietarii ori reprezentantul acestora, Din 2004, a fost consilierul fostului președinte Ion Iliescu.

 

Ministerul pentru Dialog Social - Gabriel Petrea: este șeful TSD, un om foarte apropiat de Liviu Dragnea, cel care l-a și impus în fruntea organizației, după un scandal cu fostul președinte, Mihai Sturzu, cel care ulterior a fost exclus din PSD.

 

Ministerul Românilor de Pretutindeni - Andreea Păstârnac: a fost implicată într-un scandal internațional de proporții și în timp ce era ambasador în Israel, autoritățile de la Tel Aviv au cerut schimbarea ei de urgență din funcție. că nu s-a implicat în sprijinul însoţitorilor victimelor din Colectiv transferate la Tel Aviv.

Cu siguranță, în timp, se vor găsi mult mai multe neînreguli, incompatibilități și probleme cu legea a membrilor cabinetului Grindeanu, propunerea PSD.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite