Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Doi arădeni la Campionatul Mondial de Breaking din Belgia

Este vorba despre sportivul Bogdan Nedelciu, cunoscut în rândul practicanților de breaking sub numele de Beat the Young Hustler, și de Dorian Cosma, în calitate de Președinte al Comisiei de Antrenori și Instructori din cadrul Diviziei de Breaking și Street Dance, F.R.D.S.

Doi arădeni la Campionatul Mondial de Breaking din Belgia
Comentează 0

Chiar dacă momentan Beat este stabilit în Cluj, el continuă sa aibă o strânsa legătură cu Aradul, fiind locul unde a început cariera lui de dansator.

Din postura de multiplu campion național, Beat face parte din Lotul României de Breaking și se află în lupta pentru ocuparea unui loc la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. La finalul acestei saptămâni (23-25 septembrie) întreaga comunitate de b-boys și b-girls se va concentra pe WDSF World Championship, competiție care va avea loc la Leuven, în Belgia.

“Este a treia mea participare la un Campionat  Mondial din postura de campion național și pot să spun că fiecare participare la un eveniment de acest gen este de o importanță majoră pentru mine.Nivelul este foarte ridicat de fiecare dată, dar având în vedere evoluția mea ca dansator și prestațiile mele din ultimii doi ani pe plan internațional, sunt încrezător în skill-urile mele.Totuși, breaking-ul fiind și o artă, este foarte greu să preconizezi un rezultat concret. Eu voi da tot ce am mai bun și sper că și factorii subiectivi vor fi de partea mea pentru a aduce un rezultat cât mai bun pentru mine și pentru România.

Vreau să mulțumesc F.R.D.S pentru implicarea și susținerea de-a lungul acestui an competițional intens și tuturor oamenilor care mă susțin necondiționat.” a declarat Beat înainte de plecarea spre Belgia.

Dorian Cosma , implicat în conducerea Diviziei de Street Dance și Breaking din cadrul Federației Române de Dans Sportiv din anul 2022, ne-a împărtășit câteva gânduri înainte de această deplasare:

“Prezența la un Campionat Mondial nu poate fi decăt un prilej de satisfacție și în același timp o experiență care va cântări mult în formarea profesională a fiecărui participant. Mă simt onorat să fac parte din delegația României la acestă competiție și sper ca  sportivii români  să aibă rezultate cât mai bune. Ca ramură sportivă suntem într-un plin proces de dezvoltare și sunt conștient că drumul până la succes nu este deloc ușor. Tot ce s-a realizat până acum nu ar fi fost posibil fără aportul Federației Române de Dans Sportiv și aș vrea sa amintesc implicarea constantă a domnului Paul Cursaru, Secretar General al Federației și a domnului Virgil Trifu, Președinte al Diviziei de Breaking și Street Dance.”

Din delegația României mai fac parte sportivii : Andrei Chen, Carla Munteanu, Gabriela Botezatu; antrenorul Lotului Național,  Paul Gheorghe și președintele  Comisiei de Relații Externe, Gerorge Drăghici.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite