Cum să alegeți semințele de legume potrivite pentru grădina dvs.
A avea o grădină de legume sănătoasă și abundentă poate fi o experiență cu adevărat plină de satisfacții. În funcție de climatul în care locuiți, de conținutul de minerale al solului și de o serie de alți factori, cum ar fi precipitațiile medii și cât de mult soare primește grădina dumneavoastră, toate acestea vor determina cele mai bune semințe de legume pentru grădina dumneavoastră. Continuați să citiți pentru a afla cum să găsiți semințele de legume potrivite pentru dumneavoastră.
Grădinarii devin neliniștiți pe măsură ce se apropie primăvara. Poate că vremea nu este suficient de bună pentru a ieși în grădina de legume, dar asta ne dă timp să facem planuri. Cataloagele de semințe, site-urile web și stocurile pentru noul sezon din centrele de grădinărit și magazinele generale sunt acolo pentru a ne tenta. Pachetele colorate care promit recolte abundente de legume perfecte sunt greu de rezistat. Desigur, știm în sinea noastră că nu vor arăta deloc ca în pozele de pe pachete, dar asta nu este un obstacol.
Ne-am gândit să vă prezint câteva considerații înainte de a profita de aceste oferte de început de an. Acestea sunt sfaturile noastre de top atunci când cumpărați semințe de legume.
Luați în considerare dispunerea și amplasarea grădinii dvs.
Înainte de a alege ce semințe să plantați, uitați-vă sau planificați cu atenție aspectul grădinii dumneavoastră. Nu uitați că legumele au nevoie de mult soare pentru a crește mari și abundente, așa că alegeți o locație în care semințele dvs. vor avea parte de cea mai mare expunere la soare. De asemenea, asigurați-vă că aveți suficient spațiu în grădină pentru a cultiva legumele pe care le aveți în vedere. Unele plante care cresc sub formă de tufișuri ar putea sfârși prin a sufoca plantele mai mici. Asigurați-vă că veți avea suficient spațiu și loc pentru ca grădina dumneavoastră de legume să poată crește și să înflorească.
Alegeți semințele în funcție de nevoi, de timpul de recoltare și de cerințele de cultivare
Atunci când răsfoiți catalogul de semințe de legume, acordați o atenție deosebită la ceea ce va avea nevoie fiecare plantă și dacă aveți mediul care să o susțină. Citiți despre cum să alegeți semințele de legume pentru climatul dumneavoastră pentru mai multe informații despre cum să găsiți cele mai bune semințe pentru zona dumneavoastră.
Durata de recoltare este un alt factor important de luat în considerare. Unele legume au nevoie de mai mult timp pentru a produce o recoltă bună, așa că asigurați-vă că perioada de timp pe care o aveți se potrivește cu condițiile de creștere, altfel legumele dvs. ar putea muri înainte de a vă putea bucura de roadele lor.
Analizați diferitele tipuri de semințe de legume
Există trei tipuri principale de semințe de legume: hibride, cu polenizare deschisă și de moștenire. Semințele de legume hibride sunt create de un ameliorator de plante pentru a produce o plantă de legume cu caracteristici specifice. Acestea pot fi orice, de la rezistență la boli la legume mai mari. Semințele de legume cu polenizare deschisă sunt create în mod natural din alte legume. Acest lucru poate duce la autopolenizare sau polenizare încrucișată și este de obicei cauzat de vânt sau de alți polenizatori naturali. Semințele de tip heirloom sunt, de obicei, de asemenea, polenizate deschis, dar diferența constă în faptul că acestea au peste 50 de ani și sunt transmise de la grădinari. Puteți cumpăra seminte de legume de calitate superioară cu polenizare deschisă și de familie în vrac aici.
Căutați semințe de legume rezistente la boli și dăunători
Un alt lucru important de luat în considerare atunci când alegeți semințe de legume pentru grădina dvs. este cât de rezistente la dăunători și la boli sunt acestea. Aflați care sunt unii dintre cei mai comuni dăunători din zona dvs. și apoi căutați semințe care sunt deosebit de rezistente la aceste tipuri particulare de dăunători. În caz contrar, s-ar putea să ajungeți să cheltuiți prea mult timp și bani pe pesticide și alte forme de combatere a dăunătorilor, când ați putea să vă bucurați și să cultivați o grădină sănătoasă. Anumite soiuri de legume sunt mai sensibile la lucruri precum putregaiul rădăcinilor sau alte boli, așa că faceți-vă temele.
Următoarele sunt câteva dintre semințele noastre preferate de legume rezistente la dăunători și boli:
● Ceapă
● Praz
● Ridichi
● Rabarbă
● Spanac din Noua Zeelandă
● Fasole
● Mazăre
● Sfeclă elvețiană
● Castraveți
● Porumb
● Ceapă
● Broccoli
● Morcovi