Cu Andrei Șerban (care te pune pe gânduri) la Teatrul Clasic IOAN SLAVICI din Arad
Teatrul Clasic IOAN SLAVICI a găzduit luni după amiază Academia Itinerantă ANDREI ȘERBAN care, prin alocuțiunea celebrului regizor și prin interpretări ale actorilor, a prezentat publicului arădean un rezumat al celei de a V-a ediții.
Andrei Șerban a mulțumit cu acest prilej Primăriei Municipiului Arad, Centrului Municipal de Cultură și Universității de Vest VASILE GOLDIȘ pentru prilejul de a fi înlesnit ca această nouă ediție, acest nou "atelier-rezidență", dedicat tinerilor actori români și care s-a derulat între 12-18 iulie la Castelul Macea și la Teatrul Clasic IOAN SLAVICI din Arad.
A urmat o prezentare sugestivă pe texte de Shakespeare și Turgheniev, unde actorii participanți au ajutat publicul prezent în sală să-și facă o idee despre ce înseamnă munca sub îndrumarea cunoscutului regizor.
„Nu numai succesul este important în teatru. Important este să continui să-ți pui întrebarea de ce ești în teatru. Și această întrebare nu prea mai ai timpul să ți-o pui, după ce ai trecut de 25-30 de ani. Intri într-o rutină și viața te duce și-ți faci meseria, așa cum ne facem cu toții meseria și-n alte domenii și nu te mai întrebi: CE CAUT EU ACOLO? CE VREAU DE LA VIAȚĂ? CE VREAU DE LA MESERIA MEA? O întrebare mai adâncă, mai filosofică și vezi dintr-odată că ajungi când îți spui că e deja prea târziu, e prea târziu și aș fi ales altceva, dacă mai eram tânăr odată ... Și termini viața cu un regret, cu o tristețe, pentru că nu te-ai gândit la timp. Aceste ateliere sunt în special pentru a-ți pune întrebarea foarte serios: DE CE FAC CEEA CE FAC ȘI CU CE PASIUNE O FAC ȘI PENTRU CE O DEDIC ...” , iată câteva dintre întrebările puse de Andrei Șerban luni seara la Arad și la care parcă se cuvine să medităm și dincolo de porțile teatrului.
Sau poate că tocmai asta o fi și vrut REGIZORUL?
Vasile Zărăndan