„Cosmin Leucuța se prezintă”, în seria de întâlniri autor-public din proiectul „Biblioteca de literatură arădeană de azi”
Biblioteca Județenă „Alexandru D. Xenopol” Arad vă invită la o întâlnire cu scriitorul Cosmin Leucuța, al cărui ultim roman, intitulat „Hoodoo”, a apărut în martie 2018 la editura Polirom.
Evenimentul va avea loc în Sala „Astra” a Bibliotecii Județene, sâmbătă, 8 septembrie, de la ora 12.00. Va fi o discuţie liberă în care autorul va vorbi despre propria operă și va răspunde la întrebările publicului.
Cosmin Leucuţa s-a născut pe 3 octombrie 1986, la Arad. În 2009 a absolvit Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. Este scriitor cu normă întreagă, iar în timpul liber lucrează la o multinaţională. A început să scrie poveşti la 14 ani şi pînă în prezent a publicat povestiri, nuvele şi fragmente din romane în reviste precum EgoPhobia, LiterNautica şi Hypocrisia. La vîrsta de 23 de ani a scris romanul Laptele negru al mamei, care este cîştigătorul Concursului de Debut organizat de Editura Adenium în anul 2013. Un alt roman al său – Statele Unite ale lui Dumnezeu – a fost nominalizat la Concursul de Debut Literar UniCredit, ediţia a VI-a (2013), organizat de Editura Humanitas. În decembrie 2014 a fost cooptat în juriul concursului literar „Incubatorul de Condeie” şi din ianuarie 2015 a devenit invitat permanent al site-ului cultural Semne Bune, unde contribuie cu articole, recenzii şi editoriale pe teme variate. În octombrie 2017, Editura Casa de Pariuri Literare i-a publicat o culegere de povestiri scurte intitulată Numele altora. Locuieşte în Timişoara, împreună cu cele două pisici ale sale.
Manifestarea de sâmbătă face parte din seria de întâlniri autor-public, organizate de Biblioteca Județeană „A. D. Xenopol” Arad în cadrul proiectului „Biblioteca de literatură arădeană de azi”. Menționăm că primul roman publicat în 2013 de Cosmin Leucuța, intitulat „Laptele negru al mamei”, pote fi accesat gratuit pe aplicația web de ebook-uri realizată în cadrul proiectului la adresa: https://ebook.bibliotecaarad.ro/book/27