Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Consiliul Județean Arad și Consiliul Județean Hunedoara solicită fonduri europene pentru Drumul Regelui

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, anunță că instituția pe care o conduce, în partenerit cu Consiliul Județean Hunedoara, solicită fonduri europene pentru reabilitarea Drumului Regelui, care leagă Petrișul de Vața de Jos.

Consiliul Județean Arad și Consiliul Județean Hunedoara solicită fonduri europene pentru Drumul Regelui
Comentează 0

„Legăm Aradul și Hunedoara, pe «Drumul Regelui», din fonduri europene! Consiliul Județean Arad, în parteneriat cu administrația județeană din Hunedoara a depus un proiect pentru modernizarea drumului dintre Petriș și Vața de Jos, cunoscut drept „Drumul Regelui”. Acest tronson de drum, cu încărcătură istorică, face legătură între Săvârșin și Petriș, comune bogate în tradiții culturale, respectiv Vața, stațiune turistică recunoscută, și mai departe cu o altă localitate cu rădăcini în istorie: Țebea. Modernizarea acestui drum însemnă o nouă deschidere între cele două județe, care asigură și o dezvoltare a întregii zone, pe o paletă mai largă, precum turismul sau economia.

Ne dorim să accesăm fonduri europene pentru acest proiect, am și depus documentația și sunt convins că această idee, de a moderniza infrastructura din una dintre cele mai frumoase zone din județul nostru, la care se adaugă și Hunedoara, va duce la o dezvoltare economică, turistică și va crește inclusiv calitatea vieții în zonă.

Proiectul „Drumul Regelui” are două componente: tronsonul aflat pe teritoriul județului Arad (4,194 km), care are o valoare estimată de 73.448.861,11 lei (inclusiv TVA), respectiv partea ce revine județului Hunedoara (13 km), cu o valoare estimată de 135.168.690,10 lei (inclusiv TVA)”, a scris pe Facebook Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite