Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Consilier local de la Apateu dat pe mâna Parchetului; ce este acuzat că ar fi făcut

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Chișineu-Criș în cazul unui consilier local de la Apateu. Acesta este acuzat de conflict de interese administrativ și folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane.

Consilier local de la Apateu dat pe mâna Parchetului; ce este acuzat că ar fi făcut
Comentează 0

„În perioada exercitării mandatului de consilier local,  a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârilor C.L. al comunei Apateu privind închirierea terenurilor aflate în domeniul privat al comunei deși avea posibilitatea să anticipeze că o decizie prin care s-ar aproba închirierea terenurilor prezintă un beneficiu pentru soția sa. Ulterior adoptării Hotărârilor, soția acestuia a încheiat cu U.A.T. comuna Apateu, 2 acte adiționale la contractul de închiriere din anul 2015.

Persoana evaluată a încălcat prevederile art. 70 și art. 71 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu prevederile art. 228, alin. (1), lit. a) din O.U.G. nr. 57/2019.

Totodată, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Chișineu Criș cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către TULCAN PETRU a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru soția acestuia, respectiv a participat la deliberarea și adoptarea Hotărârilor C.L. privind închirierea terenurilor aflate în domeniul privat al comunei Apateu, în urma cărora au fost încheiate 2 acte adiționale  la contractul de închiriere între comuna Apateu și soția acestuia din anul 2015”, informează ANI.

Sursa foto: apateu.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite