Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

#Colectiv, 2 ani. Cum a decurs primul apel la 112 în noaptea fatală.Un supraviețuitor a cerut ajutor

La doi ani de la tragedia din Colectiv, putem observa câţi paşi în faţă am făcut: ce legi s-au schimbat, ce proceduri s-au îmbunătăţit, cine a plătit pentru erorile din acea noapte, într-o serie de reportaje. Sau nu. Reporterii Realitatea au stat de vorbă cu mai mulţi dintre supravieţuitorii tragediei şi vă arată cât de complicată e viaţa lor şi astăzi, cum li s-a întors spatele şi cum luptă pentru... normalitate.

#Colectiv, 2 ani. Cum a decurs primul apel la 112 în noaptea fatală.Un supraviețuitor a cerut ajutor
Comentează 0

Realitatea TV a intrat în posesia primului apel care s-a făcut la 112 în noaptea Colectiv, pe data de 30 octombrie 2015. Răzvan Popescu, unul dintre supraviețuitori, este cel care a cerut ajutor.

Cum a decurs dialogul cu operatorul de la 112:

"Supravieţuitor: Este un club colectiv pe strada Tăbăcarilor. Urgent!

Operator: Câte persoane, aveți idee?

Supravieţuitor: 100, nu știu! Este dezastru.

Operator: Și de unde arde?

Supravieţuitor: A luat foc în timpul unui concert.

Operator: Unde este mai exact pe strada Tăbăcarilor?

Supravieţuitor: Numărul7! Numărul 7! Urgent! Este ceva inflamabil, este fum toxic! Este lume multă și se aud strigăte înăuntru!

Operator: Ce puteți să ne mai spuneți?

Supravieţuitor: Stați să vedem, uitați lume e arsă, doamne... vai de capul meu! O doamnă este arsă! O doamnă este arsă!".


Răzvan era chiar în mijlocul clubului când a sunat la 112.

"Așteptam să-mi iau restul de la persoana de la bar, era o pauză între melodii și l-am auzit pe solist spunând „Avem un incendiu aici și nu este în program”. În momentul acela m-am întors și am observat o flacără nu mai mare de 30-40 de centimetri, dar care urca foarte rapid, iar la lumina flăcării respective am observat că totul era tapetat cu burete", a spus Răzvan Popescu, primul care a apelat la 112 în noaptea Colectiv.

După apelul lui Răzvan, telefoanele la 112 au început să curgă. În total, în noaptea de 30 octombrie, doar pe cazul Colectiv au fost câteva sute. Toate au fost preluate de numai 9 operatori, care erau de serviciu în dispeceratul 112 din București. Potrivit datelor oferite de STS, în fiecare tură lucrează maximum 8-9 oameni în dispecerat.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite