Clinica Medisys din Arad, o altfel de medicină
Situată pe Calea Timișorii ,nr. 30, tel. 0745 523 291, în vechea clădire a ” Vinalcool-ului”, Clinica Medisys a luat ființă în urmă cu 7 ani și este condusă de nutriționistul Carmen Mihiț, o persoana ambițioasă, dornica de a aduce noutati in domeniul medicinii alternativ-complementare, aradenilor.
” Am gândit să creăm o altfel de clinica, cu terapii integrate, alternativ- complementare care să potenteze partea de medicina clasică” , ne declară Carmen Mihiț
- Cum ați început activitatea acestei instituții?
- Acum 7 ani am adus pentru prima oară în Arad ceea ce se numea atunci, ” Regina Clinicii”, adică un aparat pentru colon-hidroterapie cu care se face o detoxifiere la nivelul colonului. În România, la acea vreme erau doar 5 aparate similare.Dupa putin timp, am achizitionat si un generator de ozon, cu ajutorul caruia tratam; reumatism articular, diabet zaharat, hipertensiune arteriala, depresie si potenteaza tratamentele oncologice.
Cu ajutorul aparatului de hidrocolonoterapie am început un proiect de detoxifiere a întregului organism fără riscuri sau efecte secundare.
Aria colaborării noastre cu alte specialități medicale a continuat, în prezent avem și secții de ortopedie, gastroenterologie , kinetoterapie, cosmetică medicală si cardiologie.
Metodele folosite de Clinica Medisys nu elimină tratarea clasică a bolilor , ci completează și alternează medicina alopată.
- Care este conceptul după care se orientează Clinica Medisys ?
- Conceptul nostru: ”Un concept de prevenție”. În România , foarte puțini oameni fac ceva preventiv, ei merg la medici doar când boala este deja depistată. Conceptul nostru se bazează pe o muncă de prevenție, oamenii trebuie să știe să meargă la timp la medic, la primele semne de manifestare a bolii.
Sunt arădeancă și cunosc faptul că locuitorii orașului nostrui sunt prea conservatori, nu au acceptat de la început terapii, terapeuți, clinică de terapie alternativă.
Am alăturat în cadrul proiectului si partea alopată a medicinei. Deja colaborăm cu medici specialiști în domeniile :gastroenterologie- dr. Amelia Uzum, ortopedie- dr. Roland Fazakas, neurologie- dr. Carmen Gabor, iar cardiologia este prezentă la noi în clinică printr-o colaborare cu prof.dr. Milovan Slovenski.
Avem două cabinete de medicină de familie la care colaborăm cu dr.Otilia Țigănaș și dr. Claudiu Pantea.
Mai avem ceva în plus. De 4 ani funcționăm cu un Centru de permanență, adică o prelungire a programului medicului de familie. De luni până vineri, de la ora 15 până a doua zi la ora 8. Sâmbăta, duminica și Sărbătorile legale 24 de ore din 24.
- Cum promovați activitatea dumneavoastră?
- Am folosit toate mijloacele moderne de promovare: televiziunea locală, flaiere, acțiuni specifice intreprinse aici sau în alte locații , mass-media etc. și bineînțeles părerile celor care s-au folosit de serviciile clinicii noastre.
- Pe lângă colectivul de medici amintit mai înainte, cine vă mai ajută în activitatea clinicii?
- Mă ajută un grup de tineri plini de energie. Un suflu proaspăt format din: doctor Loredana Burcusel rezident in MF, nutriționiștii Ioana Moldovan și Amina Serac, pshiologii Cezar Bătrân și Radu Badoiu și kineto-terapeuții Pavel Milovan și Andreea Brancov.
- Ce proiecte de viitor aveți?
- Avem trei proiecte pt 2020.
1. Cursul de pregătire de nutriție pe care le vom ține aici la sediul nostru. Avem o sală special amenajată pentru acest lucru.
2. Nutriția și psihonutriția în școli, cursuri ținute în școli , prin care vom promova ideea de corp sănătos-minte sănătoasă
3. Proiectul meu de suflet . Acesta constă în aplicarea unui program educațional extrașcolar . Noi le punem la dispoziție terapeutii nostri, jocuri specifice, consilieri de tot felul, jocuri interactive, miscare cu ajutorul aparaturii din kineto terapie.
Mai avem și programe îndrăznețe pentru copii precum: ”Trusa de urgență pentru furie”, ”„Înfrângerea depresiei” si altele.
- Cui i se adresează serviciile Clinicii Medisys Arad?
- Tuturor categoriilor de vârstă și sociale, de la bebeluși până la oameni în etate .
Pentru informarea viitorilor pacienți doresc să precizez că noi nu lucrăm cu Casa de Sănătate, cu excepția specialităților cardiologie și urgențe, în rest nu putem primi asemenea documente pentru că ele nu sunt decontate de către Casa de Sănătate, dar prețurile pentru tratamente nu sunt exagerate. De la 20 de lei per ședință până la 200 ( ozonoterapia).
Despre ozonoterapie s-a vorbit încă din anii 1800, dar la noi în țară se folosește de puțin timp. Ea se aplică pacienților prin două metode: injectare sau insuflație.
-Ce vă lipsește doamna nutriționist Carmen Mihiț?
- Anii tinereții, as dori sa ma intorc in timp ca să pot aduce românilor multe din gândurile si idealuri mele
- Asta nu se mai poate , dar să aveți parte, în continuare de sănătate si putere pentru a vă duce la bun sfârșit orice vis.