CJA a alocat fonduri pentru Ambulatoriul de la Județean și pentru UPU
Consilierii județeni au alocat, în cadrul ședinței ordinare de ieri, suma de 24.000 lei pentru proiectul „Creșterea accesibilității serviciilor medicale prin dotarea cu echipamente performante a Ambulatoriului integrat de specialitate din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad”
Suma reprezintă contribuția proprie a Consiliului Județean și a fost alocată din excedentul bugetar al anilor precedenți nerepartizat. „La începutul lunii aprilie am semnat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest contractul prin care aducem încă patru milioane de euro din fonduri europene pentru extinderea Unității de Primire Urgențe și a Ambulatoriului din cadrul Spitalului Județean”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.
Ambulatoriul spitalului de pe strada Andrényi Károly nr. 2-4 va fi dotat cu un aparat de radiodiagnostic cu post de grafie și scopie, un computer tomograf, un aparat radiologic DEXA, un angiograf pentru artere periferice, un ecograf, un turn de videoendoscopie și o mașină pentru spălarea și dezinfectarea endoscoapelor. Valoarea totală a proiectului este de 10.475.854,37 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile - 10.266.337,28 lei, iar perioada de implementare este de 16 luni.
Tot în cadrul ședinței de ieri, consilierii județeni au aprobat cofinanțarea aferentă proiectului de extindere a Unității de Primire Urgențe, etapa a II-a, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Suma, în valoare de 2 000 lei, a fost alocată din excedentul bugetar al anilor precedenți care a rămas nerepartizat.
Proiectul „Extinderea Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului clinic Judeţean Arad, etapa a II-a” este finanţat din fonduri europene, prin programul Operaţional Regional, valoarea totală a investiției fiind de 6.770.408,44 lei. „Ne concentrăm în mod deosebit pe dezvoltarea și modernizarea sistemului de sănătate publică din Arad. Extinderea Unității de Primire Urgențe va fi un câștig pentru pacienți, prin reducerea timpilor de așteptare și eficientizarea circuitului pacienților din urgență care au nevoie de investigații imagistice”, a ținut să precizeze Iustin Cionca.
Unitatea de Primiri Urgenţe va fi extinsă cu un nou corp de clădire, cu o suprafaţă de 501 mp (parter cu demisol parţial), construcție care va fi legată funcțional de clădirea actuală a UPU. Aici, pacienții vor avea acces la tomografie computerizată, vor exista o cameră destinată investigaţiilor cu ecograf, sală aşteptare, grupuri sanitare etc. Este prevăzută totodată dotarea UPU cu computer tomograf, aparat de radiologie și ecograf.