Cetățenii Europei, consultați în probleme legate de combaterea sărăciei și a discriminării
Comisia Europeană a deschis o consultare publică care face parte integrantă din evaluarea sprijinului Fondului Social European (FSE) pentru promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare (Obiectivul Tematic 9). Consultarea urmărește să obțină puncte de vedere din partea tuturor părților interesate din cadrul FSE din cele 28 de țări ale UE, precum și din partea publicului larg.
Evaluarea actuală are un dublu scop. Pe de o parte, acela de a trece în revista rezultatele operațiunilor FSE pentru perioada 2014-2018, contribuind astfel la etapele finale ale actualelor programe ale Fondului, iar pe de altă parte, să contribuie la următoarea perioadă de programare, începând din 2021, punând la dispoziție concluzii privind modalitățile și situațiile în care sprijinul s-a dovedit a fi mai eficace. Rezultatele prezentei consultări vor fi analizate și rezumate într-un raport de sinteză care va fi publicat pe site-ul DG Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune.
Consultarea este deschisă până la 19 decembrie 2019, iar formularul online poate fi completat direct în limba română la adresa electronică:http://https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/esfsocialinclusion?surveylanguage=ro (autentificarea in sistemul ECAS al Comisiei europene este obligatorie pentru deschiderea paginii chestionarului).
„Încurajăm cetățenii, din toate colțurile țării și în special pe cei din Arad, să participe la acest exercițiu civic. Consultarea se adresează tuturor cetățenilor și organizațiilor interesate, indiferent dacă primesc, au primit sau nu sprijin din partea Fondului social european pentru promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei sau a oricărei forme de discriminare; organizațiile implicate în furnizarea de fonduri din partea FSE, cum ar fi autorități de management, organisme intermediare, entități responsabile cu punerea în aplicare a proiectelor, membri ai comitetelor de monitorizare etc. Toți aceștia ar trebui să își exprime părerile, pentru că democrația europeană permite și încurajează acest gen de responsabilitate”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.