Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce documente vor trebui să dețină românii care călătoresc în SUA după ridicarea vizelor

România îndeplinește formal toate condițiile tehnice pentru a face parte din programul Visa Waiver, a transmis la începutul lunii octombrie Andrei Muraru, ambasadorul României la Washington. Acesta a estimat că românii vor călători fără vize în SUA din martie-aprilie 2025. Însă chiar și după ridicarea vizelor, românii care vor dori să călătorească în State vor fi obligați să îndeplinească anumite condiții, scrie comisarul.ro.

Ce documente vor trebui să dețină românii care călătoresc în SUA după ridicarea vizelor
Comentează 0

 Persoanele care călătoresc în cadrul programului trebuie să solicite autorizarea prin intermediul Sistemului Electronic de Autorizare a Călătoriei (ESTA). Ei sunt verificaţi la punctul de intrare în Statele Unite şi sunt înscrişi în Biroul de Management al identificarii biometrice al Departamentului de Securitate Internă.

După acceptarea României în programul Visa Waiver, cetățenii români care vor dori să călătorească în SUA fără viză vor putea face acest lucru în anumite condiții: să se înregistreze obligatoriu prin Sistemului Electronic de Autorizare a Călătoriei (ESTA) și să aibă paşaport cu un cip integrat (paşaport electronic).

Intrați AICI pentru detalii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite