Campionatul Național și est-balcanic Enduro Clasic la Sebiș
Iată că din nou Sebișul a fost gazda unui campionat de anvergură, așa cum deja an de an concursurile Enduro au devenit o tradiție, semn că aici există deschidere din partea autorităților, a Primăriei în mod deosebit, pentru tot ceea ce este frumos.
Nimeni nu s-ar fi gândit în urmă cu 25 de ani că Sebișul va găzdui cea mai mare competiție Enduro din partea est-balcanică a Europei și nici nu s-a gândit nimeni vreodată că Sebișul de altă dată, un orășel de cojocari, va fi cunoscut ca un centru al sporturilor cu motor, sau concursuri de călărie.
Iată că și concursul de călărie prinde rădăcini, anul acesta va fi a doua ediție și va deveni o tradiție desigur, nemaivorbind de faptul că Sebișul are și o echipă națională de fotbal. Toate aceste sporturi găsesc aici deschidere din partea domnului primar Feieș Petru, dorindu-se ca și prin aceste competiții, orașul să devină cunoscut în Europa.
Și în acest an la Competiția Enduro de la Sebiş au participat concurenți din șase țări europene, dar în special Ungaria care este mereu prezentă atât la competițiile Enduro, cât și la cea de călărie. Desigur la competiția Enduro au participat și concurenți din țară: Argeș, Timiș, Hunedoara, Bihor, București, Prahova, Satu-Mare, Maramureș, Brașov, Cluj,Teleorman , Bistrita ,Bacău etc.
Competiția a fost una de anvergură la clasa motoare și la atv-uri, cu startul din fața Primăriei Sebiș, plecându-se spre pădure, apoi revenind pentru proba specială pe dealul din „Stâmtură”, apoi traseul a continuat printre pini şi apoi spre Primărie.
Domnul Cătălin Mocuța, organizatorul acestei competiții, un împătimit al motoarelor, este mulțumit de faptul că totul a decurs ca la carte, deși nu a fost ușor să organizeze o astfel de manifestare cu peste 167 de concurenți, însă a reușit sa ducă totul la capăt cu brio.
Ca un lucru ce trebuie știut, câștigătorul din acest an al competiției este Ghieneș Emanuel din județul Satu-Mare la categoria moto-profesionişti, de altfel Emanuel a participat de mai multe ori și la Raliul Dakar la clasa A motoare,profesionişti , anul acesta a participat a şaptea oară şi a obținut locul 17, însă este mulțumit pentru că a reprezentat România, participând anual la acest raliu, deși este cel mai greu raliu din lume, la care trebuie să fii foarte bine pregătit, atât fizic cât și psihic,Anul acesta Raliul DAKAR a fost prin Paraguay-Argentina şi Bolivia ne-a mărturisit Emanuel.
Iată că tot mai multe competiţii , concursuri şi sărbători folclorice se desfăşoară în zonă , fiind cunoscut faptul că Valea Crișului este atît o zonă frumoasă , cu tradiţii populare bine păstrate şi de asemenea este foarte propice sporturilor cu motor.