Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ca prin urechile acului: francezii s-au coalizat împotriva partidului lui Marine Le Pen

Alianţa de stânga Noul Front Popular se află în frunte în turul al doilea al alegerilor legislative din Franţa, în faţa coaliţiei preşedintelui Emmanuel Macron şi a extremei drepte, niciunul dintre aceste trei blocuri neobţinând majoritatea absolută în Adunare, potrivit primelor estimări ale institutelor de sondare, scrie adevarul.ro, care citează France Presse.

Ca prin urechile acului: francezii s-au coalizat împotriva partidului lui Marine Le Pen
Comentează 0

Noul Front Popular este creditat cu 172 până la 215 deputaţi, potrivit proiecţiilor de locuri realizate de patru institute, care plasează toţi macroniştii pe locul al doilea, cu 150 până la 180 de locuri. Rassemblement National (Partidul Adunării Naţionale), formațiunea lui Marine Le Pen  și Jordan Bardella, care era aşteptat să câştige alegerile, se află pe locul al treilea, cu 115 până la 155 de aleşi.

Intrați AICI pentru detalii.

Având în vedere că partidul prezidențial „progresist” Ensemble, care împreună cu președintele Macron au dus Franța în pragul unei guvernări extremiste, premierul Gabriel Attal și-a anunțat demisia. Acesta a ținut să precizeze însă că va rămâne la post atâta timp cât este necesar pentru formarea unei majorități parlamentare.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite