Aveţi grijă la sănătate. Ce conţin, de fapt, KETCHUP-ul şi MAIONEZA
Ketchup-ul este unul dintre cele mai consumate sosuri. Deşi acesta aduce un gust aparte cartofilor prăjiţi, ketchup-ul conţine numeroşi aditivi alimentari periculoşi pentru sănătate. Astfel, chiar dacă există produse în magazine cu un singur aditiv alimentar, putem cu ușurință identifica până la 9 E-uri într-un singur produs, printre care:
E202 - Sorbat de potasiu
E211 - Benzoat de sodiu
E260 - Acid acetic
E300 - Acid ascorbic
E330 - Acid citric
E412 - Guma guar
E415 - Guma xantan
E440 - Pectina
E466 - Carboximetilceluloza
E950 - Acesulfam K
E955 - Sucraloza
E1422 - Amidon modificat
Citeşte şi Ce se întâmplă în corpul tău când posteşti
Alimentele care conţin aditivii E202, E211, E260, E300, E466, E950, E955 sau E965 nu pot fi folosite în alimentaţia copiilor.
Un alt sos preferat de români este maioneza. Şi aceasta conţine numeroase substanţe dăunătoare. Astfel, chiar dacă există produse pe raft care par să fie fără aditivi alimentari (E-uri), în anumite produse putem cu ușurință identifica până la 8 E-uri, printre care:
E160 - Beta-caroten
E202 - Sorbat de potasiu
E211 - Benzoat de sodiu
E223 - Metabisulfit de sodiu
E270 - Acid lactic
E320 - Butil hidroxianisol (BHA)
E321 - Butil hidroxitoluen (BHT)
E330 - Acid citric
E385 - Etilen diamină tetra acetat (EDTA)
E412 - Gumă guar
E415 - Gumă xantan
E954 - Zaharină
E1200 - Dextroză
E1404 - Amidon modificat
sursa: romaniatv.net