Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

ATENȚIE, arădeni! Dacă vă sună vreun ”polițist” și vă cere informații despre rude, NU le oferiți! Iată ce puteți păți

Escrocii găsesc metode prin care își conving tot mai ușor victimele să le dea bani. O familie de arădeni putea să se confrunte cu o tragedie, pe lângă pierderea unei sume importante, după ce a fost contactată telefonic de un așa-zis polițist.

ATENȚIE, arădeni! Dacă vă sună vreun ”polițist” și vă cere informații despre rude, NU le oferiți! Iată ce puteți păți
Comentează 3

Zilele trecute, o doamnă din Arad a fost sunată de un bărbat care a pretins că este ”inspector de la Poliție”. Sub pretextul efectuării unor verificări privind persoanele care au rude în străinătate, așa-zisul polițist a cerut informații despre numele membrilor familiei, datele de naștere, adresele din străinătate, numerele de telefon și chiar numerele de la mașini (!). Și nu i-a fost greu să obțină datele.

Ulterior, fiica doamnei a fost contactată de către rude stabilite în SUA, respectiv o mătușă și bunici, care au primit apeluri telefonice alarmante de la cel care a pretins că este polițist.

”Au fost anunțați că am avut un accident de mașină, urmând să stea de vorbă cu o presupusă doamnă doctor chirurg la Spitalul Județean Arad, Alexa Cristina, care le va spune că tata are coloana fracturată în trei locuri, mama este desfigurată și cu sârme în gură, iar eu, care se presupune ca am și condus, sunt de asemenea în starea critică. Și pentru credibilitate, au pus o femeie care plângea și vorbea greoi (din cauza accidentului), să se dea drept mama”, povestește o arădeancă.

Evident, în cele din urmă discuția a ajuns și la partea financiară.

”Fiindcă asigurarea medicală nu acoperea cheltuielile, matușa mea trebuia să meargă urgent la Western Union și să depună 4.000 de lei. Matușa a presimțit că ceva nu este în regulă și le-a cerut numele și numărul de telefon, să poată lua legătura cu ei, moment în care aceștia au refuzat”, mai povestește femeia ale cărei rude urmau să fie înșelate. Ea vrea să tragă un semnal de alarmă, pentru ca arădenii să conștientizeze riscurile la care se supun când oferă informații personale unor necunoscuți. Mai ales că această poveste, pe lângă prejudiciul financiar care ar fi putut fi creat, se putea încheia tragic.

”Mulțumesc Domului că nu s-a întâmplat o tragedie. Bunica mea a fost sunată prima și i-a trecut prin gând să-și pună capăt zilelor”, a mai relatat arădeanca.

Polițiștii numesc acest tip de înșelăciune ”Metoda accidentul”. Mulți oameni au fost înșelați, chiar și în Arad, pentru că escrocii se documentează despre rudele ”țintelor” înainte să acționeze, pentru a avea o credibiltate cât mai mare.

Autoritățile atrag atenția că nu cer niciodată la telefon informații persoanale, iar dacă sunteți sunați cu astfel de solicitări, cel mai bine e să anunțați Poliția.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite