Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Asiatici veniți la muncă în țara noastră, trimiși înapoi acasă

Cetățeni străini din Bangladesh, Egipt, Nepal şi Pakistan, care veniseră legal în România să se angajeze, au fost expulzaţi de autorităţi după ce au fost prinşi când încercau să iasă ilegal din ţară, pentru a ajunge în Vestul Europei.

Asiatici veniți la muncă în țara noastră, trimiși înapoi acasă
Comentează 0

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul General pentru Imigrări, poliţiştii din cadrul Centrului de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Arad au escortat 13 străini până la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, unde au fost îmbarcaţi pe curse comerciale către ţările de origine. Este vorba de bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 39 de ani. Opt sunt din Bangladesh, doi din Egipt, doi din Pakistan şi unul din Nepal.

„Din verificările efectuate de poliţiştii de imigrări a reieşit că străinii au intrat legal în ţara noastră, în perioada 2022 - 2024, în scop de angajare. Întrucât au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră în tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, au fost introduşi în custodie publică, până la îndepărtarea de pe teritoriul României", se arată în comunicat.

La ieşirea din ţară, pe numele străinilor a fost instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de cinci ani.


Scrie un comentariu

trimite