Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Arh. Gheorghe Seculici: Mii de muncitori din Sri Lanka şi Nepal muncesc în industria arădeană

Arh. Gheorghe Seculici: Mii de muncitori din Sri Lanka şi Nepal muncesc în industria arădeană
Comentează 0

Aprox. 20% din cetăţenii din Nepal şi Sri Lanka angajaţi în România muncesc în judeţul Arad, a declarat arh. Gheorghe Seculici, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad. Sri Lanka este una dintre principalele țări din care va veni forța de muncă străină necesară în economia națională, în contextul migraţiei internaţionale care i-a purtat pe mulţi români în Occident.

În judeţul Arad funcţionează mai multe companii de intermediere a forţei de muncă, iar cetăţenii din Nepal şi Sri Lanka se regăsesc atât în companiile multinaţionale din domeniul automotivelor, cât şi în servicii, în restaurante sau baruri, unde lucrează ca ospătari sau bucătari, spune Gheorghe Seculici.

Datorită numărului mare de angajaţi din Sri Lanka în România, autorităţile au decis deschiderea unei ambasade a statului Sri Lanka la Bucureşti. Primul ambasador desemnat al Republicii Democratice Socialiste Sri Lanka în țara noastră este doamna Madurika Joseph Weninger, iar deschiderea ambasadei a avut loc în această săptămână.

Dintre cei aprox. 75.000 de cetățeni străini care au drept de ședere în scop de muncă în România (cifre valabile la finalul anului 2023), circa 30.000 provin din Nepal și Sri Lanka.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite