Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aradul a fost vizitat cu prilejul Zilelor Județului, de o delegație din Raionul Ungheni (FOTO)

Consiliul Județean Arad a fost gazda unei delegații oficiale din Raionul Ungheni, Republica Moldova, cu ocazia Zilelor Județului Arad 2024. Dionisie Ternovschi, președintele raionului, Ion Poia, deputat în Parlamentul Republicii, Ludmila Ursatiev, șef Secție Economie și Reforme și Pavel Tcaci s-au aflat timp de două zile la Arad, pentru a identifica oportunități de colaborare în diferite domenii.

Aradul a fost vizitat cu prilejul Zilelor Județului, de o delegație din Raionul Ungheni (FOTO)
Comentează 0

Delegația din Ungheni a avut ocazia de a vizita principalele obiective turistice și culturale din județ și a participat la diverse manifestări din cadrul Zilelor Județului Arad.

Președintele CJA, Iustin Cionca, a subliniat importanța unor astfel de întâlniri, apreciind faptul că relațiile de colaborare dintre cele două comunități se consolidează atunci când discuțiile se poartă față în față, când lucrurile se pot observa direct.

„Este o onoare să găzduim astăzi delegația din Ungheni, un partener de nădejde al județului nostru. Zilele Județului Arad nu sunt doar despre sărbătoare, ci și despre prietenie și cooperare. În contextul acestui parteneriat, putem construi împreună proiecte care vor contribui la dezvoltarea ambelor regiuni. Întărirea relațiilor noastre cu Ungheni ne oferă oportunități de colaborare în domenii cheie, precum cultura, educația și economia. Le-am prezentat oaspeților noștri frumusețea și ospitalitatea Aradului, au participat activ la evenimente și sunt convins că viitoarele proiecte comune vor fi un succes”, a spus Iustin Cionca.

Primul Acord de înfrățire între județul Arad şi Raionul Ungheni din Republica Moldova a fost semnat la 26 mai 2011. Acordul a cuprins cadrul general al unor activități care acoperă domeniile economic, social, cultural şi turistic, oferind regiunii de la est de Prut șansa unor cooperări eficiente, concrete, menite să sprijine evoluția regiunii spre standardele europene.

 

 

 

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite