Aprobarea Master Planului Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad
Proiectul de hotărâre privind aprobarea Master Planului Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad va fi supus votului Consiliului Județean Arad, în ședința de mâine.
”Master Planul acesta este realizat de specialiști și ni-l însușim ca atare. Este important să prioritizăm investițiile la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad pe baza unor predicții ale experților. Acest Master plan definește următoarele direcții de acțiune ale Consiliului Județean Arad la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, iar în calitate de președinte al Consiliului Județean Arad vă pot spune că îl vom implementa pas cu pas”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJ Arad.
Master Planul își propune să fundamenteze direcțiile strategiei manageriale pentru dezvoltarea, modernizarea, reabilitarea și dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, în vederea creșterii calității actului medical. Conform acestui document, o parte dintre clădirile vechi și degradate va fi demolată, clădirile funcționale vor fi consolidate și modernizate iar în curtea clădirii centrale – strada Andrenyi Karoly se vor ridica construcții noi: o clădire care va găzdui secțiile pentru copii: Obstetrică Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie I și II și Chirurgie și Ortopedie Infantilă, una care vă găzdui Secția de Boli Infecțioase Adulți precum și o alta care să permită extinderea Unității Primire Urgențe etapa II. Deoarece la ora actuală spitalul se confruntă cu o lipsă a locurilor de parcare, în Master Plan este cuprinsă o parcare supraetajată cu 200 de locuri.
De asemenea se intenționează ca serviciile medicale în regim de urgență să se efectueze în clădirile din strada Andrenyi Karoly iar serviciile de asigurare a asistenței medicale clinice preventive și aferente bolilor cronice, să se concentreze în cadrul secțiilor din Piața Mihai Viteazu nr. 7.
”Master Planul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad are la bază, creșterea calității actului medical prin reabilitarea unor clădiri dar și prin construcții noi – precum secțiile pentru copii – care să permită gruparea majorității secțiilor în două unități centrale – pe strada Andrenyi Karoly respectiv Piața Mihai Viteazu. Astfel împreună cu autoritățile județene și locale au fost identificate lucrările necesare pe partea de infrastructură pentru ca fiecare clădire în parte să corespundă cerințelor actuale. Este un proiect pe termen mediu și lung, bazat pe nevoile populației județului Arad”, a explicat ec. Florina Ionescu, manager interimar SCJU Arad.
Practic finalitatea proiectului va duce la îmbunătățirea accesului populației la serviciile medicale de urgență și clinice, asigurarea sustenabilității serviciilor medicale, precum și la transformarea modului de organizare, funcționare și finanțare prin optimizarea acestor componente.