Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Apple iPhone pliabil ar putea avea un singur ecran

Apple iPhone pliabil ar putea avea un singur ecran
Comentează 0

După ce Samsung a lansat primele telefoane pliabile Fold și Flip în 2019, în urma succesului avut tot mai multe companii au lansat în ultimii ani astfel de telefoane. În general toate companiile care au lansat telefoane pliabile în ultimul timp au copiat, mai mult sau mai puțin, designul Samsung. Se pare că Apple vrea să abordeze un alt tip de design pentru primul său telefon pliabil.

Majoritatea telefoanelor moderne pliabile urmează, în general, aceleași principii de design ca Galaxy Z Fold 5 sau Galaxy Z Flip 5. Același lucru l-au făcut Huawei, Oppo, Motorola sau Vivo. Dar se pare că iPhone-ul pliabil s-ar putea să vină cu ceva nou în materie de design. Compania Apple s-ar putea inspira de la Huawei Mate Xs 2, pentru primul său pliabil, potrivit TechRadar.

Conform analistului Jeff Pu de la Haitong International, iPhone-ul pliabil va avea un „design pliabil similar” cu Huawei Mate Xs 2. Este un design pliabil spre exterior. Aceasta înseamnă un singur afișaj care acoperă partea din față și din spate a dispozitivului atunci când este pliat și se transformă într-un singur afișaj plat când este deschis.

Deci ce înseamnă asta? Huawei Mate Xs 2 are un ecran mare pliabil, similar cu Galaxy Z Fold 5, cu excepția faptului că telefonul Samsung are atât un ecran extern, cu un factor de formă asemănător unui telefon clasic, cât și un afișaj pliabil mare care transformă telefonul într-o mică tabletă. În schimb telefonul Huawei Mate Xs 2 are doar un ecran.

Acest ecran este un afișaj pliabil mare, dar este pe exteriorul telefonului. Deci nu este ascuns în interior atunci când telefonul este pliat. Rezultatul este că se pliază până la un ecran de dimensiunea unui telefon, fără a avea nevoie de un al doilea afișaj.

Un astfel de telefon cu acest tip de ecran are avantaje, dar și dezavantaje. Lipsa unui al doilea ecran înseamnă automat că sunt necesare mai puține componente interne pentru afișaj. Deci, teoretic, Apple ar putea, probabil, fie să facă dispozitivul mai subțire, iar în spațiul economisit poate include o baterie mai mare. Pe de altă parte, acest design înseamnă, de asemenea, că afișajul pliabil – care este probabil cea mai vulnerabilă parte a telefonului – este întotdeauna expus.

Cel puțin in acest moment avem unele rețineri în privința unei astfel de abordări din partea companiei Apple. Totuși ar cam fi timpul, cu acest tip de design sau altul, ca Apple să se alăture petrecerii pliabile. Tot în acest context, Jeff Pu a spus că se așteaptă ca iPhone-ul pliabil să nu fie lansat mai înainte de 2026. În acest fel multe lucruri se mai pot schimba până atunci.

Momentul de lansare este în concordanță cu alte informații anterioare care au susținut că primul iPhone nu va ajunge înainte de 2027. Între timp, mai târziu în acest an, Apple va lansa seria iPhone 16, care va include mai multe funcții AI.

Foto: EverythingApplePro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite