Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Amendă usturătoare pentru societatea care deținea cisterna de gaz răsturnată pe DN 7 la Conop (FOTO)

Garda de Mediu Arad a aplicat o amendă usturătoare societății care deținea cisterna răsturnată pe DN 7, la Conop. Asta, în condițiile în care au fost găsite mai multe neregulii în urma controlului efectuat după producere accidentului. 

Amendă usturătoare pentru societatea care deținea cisterna de gaz răsturnată pe DN 7 la Conop (FOTO)
Comentează 0

„În data de 04.08.2024 pe raza comunei Conop- jud.ARAD a avut loc un accident rutier care a constat prin răsturnarea în afara părții carosabile a unei cisterne încărcate de 25 tone gaz Styrene Monomer stabilizat.

În urma controlului efectuat în locația accidentului și a verificării documentelor puse la dispoziție de către administratorul societății transportatoare, s-au constatat următoarele:

- contaminarea solului pe o suprafață de 100 mp din cauza deversării încărcăturii .

-agentul economic care efectua transportul substanței periculoase nu deținea Autorizație de Mediu conform legislației specifice.

Acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 60.000 lei și s-au dispus următoarele măsuri:

-interzicerea desfășurării activității de transport rutier pentru transportul de substanțe, mărfuri și deșeuri periculoase până la obținerea Autorizației de Mediu.

-executare lucrări de decontaminare – curățare, remediere si/sau reconstrucție ecologică a zonelor in care solul a fost afectat de scurgerile de Styrene”, au scris pe Facebook reprezentanții Gărzii de Mediu.

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite