Activitate inedita la Penitenciarul din Arad
Sociologul criminolog italian Luca Vincenti împreună cu Oana Parvulescu, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Arad, au vizitat Pentitenciarul de Maximă Siguranţă Arad unde au avut o întâlnire atât cu personalul, cât şi cu o parte din detinuţii care vor părăsi detenţia în următoarea perioadă. Prima întâlnire a fost cu detinuţii. Oana Pârvulescu, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială, le-a oferit acestora detalii despre obiectul de activitate al instituţiei pe care o conduce şi cum pot fi ei indrumaţi în momentul în care se eliberează.
Sociologul criminolog Luca Vincenti a ţinut să le vorbească acestora despre pericolele la care se expun dacă în momentul în care ies pe poartă aleg să facă parte din grupări infracţionale. „Mă bucur mult că am reuşit să avem o nouă acţiune cu directorul Oana Pârvulescu, mai ales într-un loc în care este nevoie de informare. Am avut ocazia să stăm de vorbă şi cu directorul Penitenciarului Arad, subcomisarul de penitenciare dr. Dan Halchin - care ne-a făcut o scurtă trecere în revistă despre întreaga activitate desfăşurată şi despre sistemul de detenţie din România. De asemenea, am avut o întâlnire şi cu angajaţii penitenicarului. Le mulţumim pentru asta", a spus Luca Vincenti la finele vizitei sale. Sociologul a vorbit despre bandele de stradă din Italia, despre comportamentul lor, despre semnele pe care le folosesc, despre formarea lor. De asemenea, a răspuns întrebărilor adresate.
Domnul Luca Vincenti este autorul unei carti controversate in Italia, „Bandele de stradă". Cartea prezintă informații legate de noua generație și tendința unora dintre exponenții ei de organizare în grupuri cu potențial criminogen. Autorul ei, este nu doar sociolog și criminolog, ci și jurnalist. A scris pentru paginile de cultură ale unor publicații din Italia („L'Adige" și „Il Matino"). El este, totodată, autorul studiului despre fenomenul hooligans în Italia – „Diari di una domenica ultra" și al romanului „Lucciola c'e îl Sole e Verra l'Estate".