Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

8 sfaturi pentru prepararea unei cafele de calitate acasă

8 sfaturi pentru prepararea unei cafele de calitate acasă
Comentează 0

În încercarea noastră de a vă aduce cele mai recente cunoștințe și know-how în materie de cafea, am adunat câteva sfaturi pentru prepararea unei cafele delicioase, ca la cafenea, direct din confortul casei dvs.

De la utilizarea unui cântar pentru a măsura cu precizie boabele de cafea, până la prepararea cafelei cu apă filtrată, citiți mai departe pentru a afla mai multe despre cum să fiți barista acasă și să creați ceașca perfectă de cafea.

De ce veți avea nevoie

Boabe de cafea

Apă filtrată sau filtru de apă

Cântar

Recipient din ceramică sau sticlă de culoare închisă

Râșniță de cafea

Espressor de cafea cu picurare automată sau presă franceză

Filtre pentru cafea, dacă este necesar

Arome și toppinguri  (opțional)

Spumant pentru lapte (opțional)

Pasul 1: Cunoașteți-vă boabele de cafea

Este important să știți de unde provine cafeaua dvs. Aciditatea, tăria și aroma depind de regiunea de creștere din care provine cafeaua. De obicei, boabele de cafea din Africa sunt întunecate și acide. Boabele de cafea din America de Sud sunt mai puțin acide și sunt prăjite mai mult. Dacă nu sunteți sigur ce tip de cafea să folosiți, Guatemala este un loc bun pentru a începe. Cultivată în America Centrală, cafeaua din Guatemala este complexă, fiind în același timp echilibrată în aromă și prăjire.

Pasul 2: Cumpărați cafea boabe de calitate

Când vine vorba de cafea, este în regulă să vă răsfățați. Dacă doriți o ceașcă bună de cafea, aveți nevoie de boabe de cafea bune. Dacă nu găsiți un prăjitor de cafea local în zona dvs., puteți prepara în continuare cafea de înaltă calitate acasă, achiziționând cafea boabe și măcinându-vă singur boabele. De ce cafea cu boabe întregi? În comparație cu cafeaua măcinată, cafeaua integrală este mai proaspătă și mai aromată.

Pasul 3: Investiți într-un cântar

Pe lângă un expresor de cafea, pentru a prepara o cafea mai bună acasă, specialiștii vă recomandă utilizarea unui cântar. Orice barista înțelege importanța măsurării cu precizie a cafelei. Trebuie să știți câtă cafea veți folosi pentru a face ceașca perfectă. A avea un cântar vă va ajuta să obțineți tăria și echilibrul potrivit pentru dvs.

La cafenea, baristele măsoară 180 de grame de cafea boabe întregi pe carafă. Fiecare carafă face 12 cești. Acasă, pentru un aparat de cafea automat cu picurare de 6 cani, experții vă recomandă măsurarea a 90 de grame de cafea boabe întregi pe un cântar mic, ieftin, înainte de măcinare și preparare.

Pasul 4: Măcinați doar ce consumați

Nu măcinați toate boabele de cafea simultan. Păstrați cafeaua la domiciliu cât mai proaspătă posibil măcinând doar cantitatea de boabe de cafea pe care intenționați să o utilizați.

Pasul 5: Păstrați cafea într-un recipient de ceramică

Odată deschisă, cafeaua trebuie păstrată într-un recipient care o protejează de lumina soarelui. Ar trebui să depozitați întotdeauna cafeaua într-un recipient din ceramică sau sticlă de culoare închisă - aceasta menține cafeaua mai proaspătă. De asemenea, este important să evitați congelarea cafelei. Când congelați cafeaua, există șansa ca aceasta să absoarbă umezeala, ceea ce îi poate afecta gustul.

Pasul 6: Folosiți apa filtrată

Când vine vorba de prepararea cafelei - apa contează. De aceea, cafenelele folosesc apă filtrată pentru a-și face toate băuturile de cafea și espresso. Acasă, experții vă sugerează păstrarea unei carafe de apă filtrată în frigider și prepararea cafelei cu apă filtrată încălzită.

Pasul 7: Alegeți o metodă de preparare

Nu toate metodele de preparare a cafelei sunt egale, așa că va trebui să alegeți ceva care funcționează cel mai bine cu stilul dvs. de viață (și cu papilele gustative). Pentru o ceașcă de cafea uniformă și ușoară, cel mai bun pariu este o cafetieră automată cu picurare. Între timp, presa franceză este o modalitate excelentă, cu întreținere redusă, pentru a vă oferi o infuzie mai tare și mai întunecată.

Pasul 8: Curățați-vă aparatul de cafea

Boabele de cafea au ulei. Dacă nu vă spălați aparatul de cafea bine, atunci uleiul va rămâne. A doua zi veți prepara mai multă cafea și uleiul va afecta aroma. Dacă nu vă curățați cafetiera, cafeaua va avea gust de ars, din cauza uleiului care a rămas în expressorul de cafea.


Scrie un comentariu

trimite