Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

473 de misiuni ale pompierilor militari arădeni in prima jumătate a lunii martie ( 01.03-15.03)

473 de misiuni ale pompierilor militari arădeni in prima jumătate a lunii martie ( 01.03-15.03)
Comentează 4

 Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Vasile Goldis " al județului Arad, cu  mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor,  precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate, au desfășurat în acest această perioadă 473 misiuni de intervenție în teren după cum urmează:

398 cazuri SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.

65 misiuni de stingere și intervenție, din care:

65 incendii

Din cele 65 incendii, 16 s-au manifestat la case și anexe, 2 incendii autoturism, 1 misiune de sprijin pentru ISU Timis , 46 la vegetație uscată/resturi menajere

2 misiuni pentru salvarea animalelor

2 misiuni umanitare

1 misiune asanare muniție

5 misiuni de recunoaștere in teren


In prima jumatate a lunii martie, pompierii militari aradeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 46 de incendii de vegetație uscată.

Misiunile pompierilor au fost extrem de dificile deoarece unele zone erau greu accesibile pentru autospecialele de intervenție, iar vântul puternic favoriza propagarea rapidă a focului la vecinătăți.

Arderea vegetaţiei uscate provoacă multe efecte negative solului. În primul rând, odată cu arderea resturilor vegetale, se distruge şi microfauna folositoare de la suprafaţa solului. Din păcate aceasta este cea mai întâlnită practică în activităţile de igienizare a terenurilor. Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de vegetaţie uscată şi resturi vegetale are consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.

Recomandăm cetățenilor să manifeste responsabilitate în ceea ce privește prevenirea incendiilor de vegetație uscată și miriște deoarece aceste evenimente pot pune în pericol locuințele, dar și viața!

Reamintim cetăţenilor că este interzisă aruncarea la întâmplare a ţigărilor, chibriturilor sau a altor obiecte aprinse, precum şi faptul că focurile în aer liber cum sunt cele pentru arderea miriştilor, tufărişurilor, stufului sau a vegetaţiei ierboase, nesupravegheate sau efectuate pe timp de vânt puternic, pot degenera în incendii de proporţii cu efecte grave asupra securităţii vieţii şi a bunurilor.

În cazul în care observați producerea unui eveniment care poate pune în pericol viața și bunurile materiale ale cetățenilor, sunați imediat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112!
Pompierii militari sunt la datorie 24 de ore din 24!

Galerie foto (8)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite