Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ziua copilului la Felnac, într-o dublă sărbătoare

Fiecare dintre noi dorim să facem o surpriză frumoasă celor dragi, celor mici, mai ales atunci când este o zi specială dedicată lor, 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului. Este o bucurie pentru fiecare dintre noi să primim un cadou, fie el și simbolic, însă foarte important este faptul că cineva s-a gândit să ne facă o surpriză. Tot la fel s-a gândit și primarul comunei Felnac, Ioan Malița, împreună cu viceprimarul Florin Brie și Consiliul Local Felnac, astfel că toți copiii din Felnac (peste 200) au avut parte de o surpriză plăcută de ziua lor.

Ziua copilului la Felnac, într-o dublă sărbătoare
Comentează 0

Mai mult, cei din Primărie s-au gândit să facă din 1 iunie o dublă sărbătoare, iar acest lucru a fost cât se poate de binevenit. Și pentru că la Felnac funcționează un club de JUDO, care are în componența sa aproximativ 30 de copii, primarul s-a gândit că ar fi o mare bucurie pentru cei mici să aibă parte de o competiție amicală împreună cu alți copii de la alte cluburi, astfel că au fost invitați copii de la Clubul sportiv de Judo din Ghioroc, județul Arad și un club sportiv de judo tocmai din Borș, de lângă Oradea, care au răspuns bucuroși invitației. Astfel, peste 90 de copii au evoluat pe tatami, într-o demonstrație amicală, dar care le-a adus micuților atât medalii, cât și premii din partea Primăriei și din partea sponsorilor, respectiv Farmacia Rural Pharma din Felnac, condusă de Mihaela Boată și SC Alex Solo Comerț SRL.

Demonstraţii de luptă

Evenimentul a debutat la ora 12,30 cu invitarea primarului pe scenă, apoi prezentarea echipelor, a sportivilor care au adus premii și medalii naționale cluburilor de unde fac parte, fiind vorba de Carolina Szabo de la clubul sportiv de Judo din Ghioroc, care este campioană națională la categoria U 16 - 52kg și Amalia Kuba din Arad, locul III la Campionatul Național, categoria U16 – 52kg, după care a început demonstrația între copiii, pe grupe de vârstă. De amintit este faptul că ieri au intrat în competiție copii cu vârsta între 4 și 17 ani. Desigur că cei mai mici au avut parte de multe încurajări atât din partea părinților, cât și a publicului.

Cei mai mari însă au făcut adevărate demonstații de luptă corp la corp. Primarul Ioan Malița a declarat că este foarte mulțumit de faptul că sunt mulți copii în comună interesați atât de sport cât și de promovarea tradițiilor felnăcane: „Sunt mulțumit de faptul că avem copii în comună care practică sportul, de aceea voi face tot posibilul să susțin atât cluburile sportive cât și ansamblurile de dansuri din comună. Desigur că vom continua an de an cu acest eveniment de 1 Iunie. Deocamdată suntem la prima ediție și am numit-o provizoriu Cupa VICTORIA Felnac, însă ne vom gândi la o denumire mai de suflet pe viitor. Ne bucură faptul că avem 30 de copii care frecventează acest sport, unii sunt chiar foarte mici de 3- 5 ani, însă tocmai acest lucru ne asigură viitorul, când ne referim la acest sport. De asemenea, ne bucură faptul că avem o echipă de fotbal și două formați de dansuri populare, una sârbească și una românească, prin care ne cultivăm și ne transmitem mai departe tradiția populară din satelor noastre”.

Odată cu finalizarea demonstrațiilor de judo și primirea medaliilor, a sosit și surpriza pentru copii , respectiv mașina cu înghețată „CORSO” care a făcut deliciul tuturor celor prezenți. La finalul evenimentului, bucătarul a invitat  pe toată lumea prezentă la o masă caldă (ceaun) oferită de Primăria Felnac.

De menionat că bucătarul a fost de nota 10 și nu ne rămâne decât să îl felicităm încă odată pe domnul viceprimar Florin Brie pentru mâncarea deosebit de gustoasă!

Sărbătoarea a continuat în parc

Cea de a II - a parte a programului s-a desfășurat în parcul din Felnac, unde a avut loc un program special dedicat copiilor, fiind invitați toți copiii din Felnac și Călugăreni. Evenimentul a fost unul cât se poate frumos și bine organizat datorită primăriei Felnac și sponsorului, respectiv, Farmaciile HEDERA HELIX, care printr-un parteneriat au reușit să aducă multă bucurie celor peste 200 de copii. Mascote precum Minnie & Micky sau Albinuța, au făcut deliciul copiilor, iar moderatoarea Ella Consuela (Gabriela Gligor) a făcut în așa fel încât copiii să nu se plictisească nici o clipă, ținându-i antrenați în jocuri, dansuri cu mascotele și cântecele. Picturile pe față, reprezentând pisicuțe, cățeluși sau alte animăluțe, au fost foarte apreciate, atât de copilași, cât și de mămici, astfel că majoritatea copiilor au fost pictați pe fețe, ținând fetele mereu în priză cu... „următorul client”. Bucuria a fost și mai mare când au văzut imensul tort adus de fetele de la HEDERA HELIX. „Mă bucur eu de bucuria copiilor, de faptul că am reușit să fac o bucurie atât de mare acestor copilași, de aceea vom organiza an de an de acum încolo și un astfel de eveniment aici, în parc, pentru bucuria copiiilor noștri .Vreau să mulțumesc de asemenea atât partenerilor noștri, Farmaciile HEDERA HELIX, cât și tuturor celor care s-au implicat în reușita acestui eveniment, nu în ultimul rând angajaților din Primărie, cât și domnului viceprimar care este mereu alături de mine la fiecare eveniment”, a declarat primarul Ioan Maliţa. Discutând și cu fetele de la HEDERA HELIX, acestea ne-au spus: „Am petrecut împreună clipe de neuitat și toate aceste lucruri au fost posibile cu ajutorul administrației locale, Crucii Roșii reprezentate de domnul președinte dr. Beniamin Dragoș, împreună cu voluntari ai filialei Arad și minunatei noastre colaboratoare Ela Consuela - Gabriela Gligor, care a avut grijă ca cei mici să nu se plictisească nici un moment, angrenându-i în diverse jocuri, dansuri cu mascote, iar cireașa de pe tort fiind picturile pe față și Pinata”  - Moț Silvia. 

„Suntem fericiți că am putut face această bucurie copiilor din localitățiile în care suntem implicați, le urăm copiilor de pretutindeni «La mulți ani!».  La mulți ani, dragii noștri copii!” - Claudia Anca Moț.