Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vremea 12 februarie - Zi cu cod galben și portocaliu - Temperaturi geroase

Vremea este una foarte rece în data de 12 februarie. Sunt în vigoare atât un cod galben cât și unul portocaliu. Temperaturile urmează să scadă chiar și sub -10 grade Celsius.

Vremea 12 februarie - Zi cu cod galben și portocaliu - Temperaturi geroase
Comentează 0

Astazi, vremea va fi deosebit de rece, geroasa în special la începutul zilei în vest, nord şi centru. Temperaturile maxime se vor încadra între -12 grade în nordul Moldovei, Maramureş şi Transilvania şi 1 grad în centrul şi sudul Munteniei. Cerul va fi temporar noros şi vor fi ninsori în general slabe, local la munte, în est, sud-est, centru şi izolat în rest.

Vântul va continua sa prezinte intensificari în majoritatea regiunilor, amplificând senzaţia de frig, cu viteze mai mari la munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbura, unde rafalele vor depãşi 120...130 km/h, precum şi în est, sud şi centru, în general cu 55...75 km/h. Pe alocuri ninsorile vor fi viscolite şi zapada spulberata. Izolat, dimineaţa, se va semnala ceaţa cu depunere de chiciura.***

In Bucuresti, vremea va deveni deosebit de rece, cu o maxima a temperaturii aerului ce nu va depaşi 0...1 grad. În prima parte a zilei vor mai fi înnorari şi temporar va ninge, apoi cerul se va degaja treptat. Vântul va sufla moderat, cu intensificari mai ales în orele dupa-amiezii, cu rafale de 45...55 km/h, amplificând senzaţia de frig.***

La munte, vremea va fi geroasa pe tot parcursul intervalului. Cerul va fi temporar noros şi, local şi temporar va mai ninge slab. Vântul va continua sa prezinte intensificari, cu rafale ce vor depaşi 100...120 km/h pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbura, viscolind sau spulberand zapada , ceea ce va duce la scaderea considerabila a vizibilitaţii. 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite