Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiect de hotărâre privind întreținerea spațiilor verzi din Arad

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de astăzi a Consiliului Local Municipal s-a regăsit un proiect ce privește aprobarea gestiunii delegate a Serviciului de amenajare, întreținere și înfrumusețare a spațiilor verzi publice din municipiul Arad - lotul al doilea. 

Proiect de hotărâre privind întreținerea spațiilor verzi din Arad
Comentează 0

În continuare, va fi asigurată continuitatea prestării serviciilor pe tot parcursul anului curent (31.12.2023).

Acordul-cadru încheiat între UAT Municipiul Arad, în calitate de achizitor, și Asocierea SC Rogera Prest Com SRL - SC Rogera SRL, în calitate de prestator, având ca obiect “Servicii de amenajare și întreținere zone verzi din Municipiul Arad - obiectivul III - lotul I”, ajunge la termen în perioada imediat următoare, adică la data de 29.11.2023.

Acest acord-cadru a fost încheiat ca urmare a finalizării procedurii de licitație deschisă inițiată în 2019 având ca obiect “Servicii de amenajarea și întreținerea zonelor verzi din Municipiul Arad - obiectivele III și V - 2 loturi”.

Pentru perioada 2024-2028, este necesară atribuirea unui nou acord-cadru de servicii având ca obiect „Servicii de amenajare, întreținere și înfrumusețare a spațiilor verzi publice din municipiul Arad”. 

Suprafața totală de spații verzi, inventariată și stabilită, la nivelul anului 2022, în urma măsurătorilor și inventarierilor întocmite în cadrul Registrului Local de Spații Verzi din intravilanul municipiului Arad, aflat în curs de actualizare, este de 1.715.664 mp, dintre care 1.589.599 mp reprezintă spațiu verde/gazon care necesită servicii de întreținere și 126.065 mp reprezintă teren degradat care necesită servicii de amenajare.

În acest sens, UAT Municipiul Arad a stabilit faptul că această suprafață se pretează pentru a fi împărțită în două loturi, după cum urmează:

a) LOTUL I, constituit din ansamblul spațiilor verzi din următoarele zone ale municipiului Arad: Cartier 6 Vânători, Cartier Alfa, Cartier Bujac, Cartier Cadaș Silvaș, Cartier Confecții, Cartier Gai, Cartier Grădiște, Insula Mureș, Cartier Ion G. Duca, Cartier Micălaca, Cartier Pârneava, Cartier Poltura, Cartier Șega + altele.

b) LOTUL II, constituit din ansamblul spațiilor verzi din următoarele zone ale municipiului Arad: Cartier Aradul Nou, Cartier Centru, Cartier Drăgășani, Cartier Funcționarilor, Cartier Mureșel, Cartier Sânnicolaul Mic, Cartier Subcetate, Parcul Zona 300 Micălaca și Parcul Zona de agrement Strada Mărului.

LOTUL I face obiectul contractului din 2023, încheiat între UAT Municipiul Arad, în calitate de Achizitor, și SC Gospodărirea Comunală Arad SA, în calitate de Prestator, având ca obiect “Servicii de amenajare, întreținere și înfrumusețare a spațiilor verzi publice din municipiul Arad” - LOT I. 

De asemenea, suprafață de spații verzi aferentă acestuia este de 834.557 mp, dintre care 758.973 mp reprezintă spațiu verde care necesită servicii de întreținere și 75.584 mp reprezintă teren degradat care necesită servicii de amenajare,

LOTUL II - suprafața de spații verzi aferentă acestuia este de 881.107 mp, dintre care 830.626 mp reprezintă spațiu verde care necesită servicii de întreținere și 50.481 mp reprezintă teren degradat care necesită servicii de amenajare.

LOTUL I este primul care s-a atribuit, urmat fiind de LOTUL II, supus atenției.


Scrie un comentariu

trimite