Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Veste bună pentru drogaţi, veste proastă pentru societate; ce drog s-a ieftinit în ciuda inflaţiei

Potrivit procurorului DIICOT Viorel Cerbu, un drog extraordinar de periculos s-a ieftinit în ultimii ani şi este tot mai accesibil pentru elevi. Într-un interviu pentru Libertatea, acesta susţine că piața drogurilor a devenit emergentă în ultimii 2-3 ani, grupările criminale folosesc oportunitatea de a face distribuție și către licee, dacă reușesc să racoleze persoane care au un acces facil în mediul educațional.
 

Veste bună pentru drogaţi, veste proastă pentru societate; ce drog s-a ieftinit în ciuda inflaţiei
Comentează 0

Viorel Cerbu susţine că preţul la cocaină a scăzut simţitor în ultimii ani. „Era 100 euro, acum 3-4 ani, acum ajungem să o luăm și cu 80 euro. Probabil că e singurul produs care a ignorat inflația”, susţine procurorul. Astfel, fiind mai ieftine, drogurile sunt mai uşor de procurat.

Viorel Cerbu (55 de ani) a fost procuror DNA între 2004 și 2013, iar după acea dată, la DIICOT în funcția de șef delegat al Serviciului de prevenire şi combatere a traficului ilicit de droguri, unde a rămas până în 2018. După o perioadă de 4 ani la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, acesta a fost delegat din nou ca șef al secției de combatere a traficului de droguri din DIICOT (în iunie 2022), după ce procurorul Bogdan Voicu s-a pensionat.

Intraţi AICI pentru detalii.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite