Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vernisajul expoziției Salonul de Vară, eveniment organizat de Asociația ”Ion Andreescu” la Sala CLIO

Vernisajul expoziției Salonul de Vară, eveniment organizat de Asociația ”Ion Andreescu” la Sala CLIO
Comentează 0
Sala Clio a Muzeului de Artă Arad a fost plină, cu ocazia vernisajului expoziției Salonul de vară, eveniment organizat de Asociația ”Ion Andreescu” Arad în parteneriat cu Complexul Muzeal Arad.
Acest eveniment vine în atenția publicului arădean cu 68 de lucrări de artă plastică, cele mai noi creații ale celor 32 de artiști expozanți, care prin pasiunea și perseverența lor ne poartă într-o lume plină de culori vibrante, emoții și forme.
Tematica liberă a expoziției aduce pe simeze și pe stative teme ca portretul, peisajul, abstractul, citadine, natura statică și suprarealismul iar lucrările pe care artiștii expozanți le-au pregătit pentru a putea fi admirate în cadrul acestei expoziții sunt realizate cu ajutorul diverselor tehnici de abordare în arta plastică, și anume – uleiul și acrilicul pe pânză, pe hârtie și pe carton, prelucrarea digitală, acuarela, grafica dar și tehnica sculpturii în ipsos, marmură artificială si lut pentru olărit. Fiecare lucrare expusă are un mesaj și spune o poveste.
În cadrul acestui eveniment sunt expuse două lucrări semnate de regretatul artist plastic din Șiria, Dorin Lihor, în semn de omagiu pentru contribuiția pe care a avut-o mulți ani la rând, în care a susținut activitatea Asociației ”Ion Andreescu Arad”, prin deosebitele creații de artă plastică, fiind unul dintre membri fondatori ai acesteia. Anul acesta se împlinesc cinci ani de când artistul plastic Dorin Lihor a plecat dintre noi. Binecuvântată să-i fie memoria!
Au fost primiți în asociație trei noi membri, artiștii plastici, Rodica Pungea, absolventă a Scolii Populare de Arte din Alba Iulia, secția pictură, Vincențiu Nagy, absolvent al Scolii Populare de Arte din Arad, sectia sculptură și Mario Anghel, elev la Colegiul de Arte Sabin Drăgoi din Arad, sectia grafică.
Le spunem bun venit în asociație și le dorim multă inspirație și succes în pasiunea lor!
Estera Kertesz, artist vizual și vicepreședinte al Asociației ”Ion Andreescu” Arad, a avut deosebita plăcere de a-și exprima câteva impresii în cadrul vernisajului.
”Celebrăm azi memoria înaintașilor noștri care au încercat și au îndrăznit să zboare ca Icar din legendă și au reușit să atingă cerul sau limitele propriilor puteri și au reușit să se autodepășească:
Juhász Béla , prieten al Asociației Ion Andreescu, profesor director de școală, jurnalist, redactor șef, scriitor și membru al Uniunii Scriitorilor din România .
Dan Lăzărescu, regretatul profesor, critic de artă și om de cultură, membru fondator al Asociației ”Ion Andreescu” Arad, iubit și respectat de artiști și de publicul arădean.
Mihai Takács, profesor, pictor și sculptor, membru al Asociației Ion Andreescu din Arad și al Uniunii Artiștilor Plastici din România, exemplu de urmat pentru noi toți.
Dorin Lihor, artist recunoscut și peste hotare, colegul nostru regretat.
Emil Vitroel, sculptor cunoscut în țară și peste hotare, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, profesor care a instruit și crescut numeroși artiști, unii chiar și dintre noi.
Le vom păstra cu recunoștință amintirea și le vom urma exemplul.”
Într-o perioadă atât de tulbure pe care o traversăm de doi ani și jumătate singurul lucru care ne mai ține umani și ne dă speranță, este arta. Arta crează punți între oameni, crează legături frumoase. Să ne bucurăm de artă!
Invitatul special din cadrul acestui eveniment a fost solista de muzică folk Monica Mihaela Cojocaru, care a creat o atmosferă deosebită cu talentul ei de care ne-am bucurat cu toții.
Artiștii expozanți invită publicul arădean să viziteze această expoziție, care este destul de ofertantă, în care sperăm ca fiecare să găsească lucrarea care să i se potrivească sufletului!
Expoziția poate fi vizitată până în data de 31 iulie.
 
Artiștii expozanți:

Adriana Mercea, Alina Patroiu, Andrea Fülӧp, Anica Carmen, Amalia Stana, Attila Csillag, Cati Hălmăgeanu, Corina Pecican, Daniela Kovats, Dorin Lihor, Elena Gheorghieș, Elisabeta Nițu, Emil Iancu, Estera Kertész, Eugenia Oancea, Fery Baranyai, Fulvia Prundeanu, Gheorghe Maci, Ioana Corb, JuditCsernyanszky, Katalin Lauko, Liliana Șerbănescu, Maria Drăgan, Maria Lucan, Mihai Popa. Pavel Jurik, Răzvan Anghel, Rodica Pungea, Rozalia Buză, Vincențiu Nagy, Ziegler Dana, Zsolt Kolumban.

 

Galerie foto (19)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite