Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Vedeți care sunt piețele unde se vor vinde mieii de Paști și  în ce localități din județ s-au înregistrat centre de sacrificare

Având în vedere că Sărbătorile Pascale bat la ușă, autoritățile sanitar-veterinare au început pregătirile astfel încât să se reducă riscurile la care pot fi supuși consumatorii.

Vedeți care sunt piețele unde se vor vinde mieii de Paști și  în ce localități din județ s-au înregistrat centre de sacrificare
Comentează 0

Astfel, au fost constituite echipe mixte de control, formate din reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Direcției de Sănătate Publică și ai Prefecturii. Controalele vor viza modul în care se produc, depozitează, transportă și valorifică carnea de miel, ouăle precum și alte categorii de produse.

Două piețe

Trebuie spus că, la fel ca în anii trecuți, comercializarea carcaselor de miel se va putea face doar în două piețe din municipiu, și anume Piața Mihai Viteazul și Piața Catedralei. „Medicii veterinari oficiali care asigură supravegherea sanitară a piețelor agroalimentare, în care producătorii particulari expun spre vânzare produse sau alimente de origine animală vor interzice comercializarea produselor care nu sunt însoțite de documente care să ateste proveniența acestora și a alimentelor care, în urma controlului sanitar veterinar, au fost declarate necorespunzătoare. Se va interzice, de asemenea, comercializarea produselor și alimentelor de origine animală în spații improvizate, nesupuse controlului sanitar veterinar, sau în sistem de vânzare stradal”, susține dr. Viorel Agud, directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Arad.

Agud mai susține că primăriile din județ și diverși agenți economici au posibilitatea să ceară la DSVSA înregistrarea temporară a unor centre de sacrificare, unde se pot face operațiuni de tăiere și prelucrare primară, adică jupuire și eviscerare parțială, în cazul mieilor și iezilor. „Până în momentul de față am primit solicitări din partea a trei primării, Grăniceri, pentru satul Șiclău, Vladimirescu, pentru Horia și Șiria”, a ținut să precizeze Viorel Agud.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite