Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Variola maimuței se extinde în estul Europei: A ajuns până în Rusia - Cine este pacientul „zero”

Rusia a anunțat că a depistat primul caz de variola maimuței pe teritoriul său.

Variola maimuței se extinde în estul Europei: A ajuns până în Rusia - Cine este pacientul „zero”
Comentează 0

Rusia a identificat un prim pacient care suferă de variola maimuţei, a anunţat marţi agenţia sanitară Rospotrebnadzor, precizând că persoana bolnavă a fost diagnosticată după ce s-a întors din Europa, informează AFP.

„Infecţia a fost detectată la un bărbat tânăr care s-a întors dintr-o călătorie prin Europa şi care s-a prezentat la o unitate medicală cu o erupţie cutanată caracteristică. Cercul persoanelor care au fost în contact (cu pacientul) a fost identificat”, a anunțat agenția sanitară rusă, potrivit agerpres.ro.

Acesta este primul caz oficial anunțat de Rusia, după ce Europa se confruntă din luna mai cu un focar de variola maimuţei, virus endemic în ţările din Africa Centrală şi de Vest.

Până în prezent, peste 6.000 de cazuri au fost confirmate în 58 de țări. În Europa, printre ţările cele mai afectate de variola maimuței sunt Germania, Marea Britanie, Spania şi Franţa.

În România au fost depistate până acum 14 cazuri de variola maimuțeiPrimul caz de variola maimuței din țara noastră a fost confirmat în urmă cu o lună. 

Comitetul de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pe tema variolei maimuţei, responsabil cu estimarea gravităţii acestei crize sanitare, urmează să se reunească cel mai târziu în săptămâna care începe cu 18 iulie.

Mai multe ţări au decis să extindă vaccinarea, propusă de acum în mod preventiv grupurilor cele mai expuse, după înmulțirea cazurilor şi a dificultăţilor de a depista reţelele de contaminare în anchetele epidemiologice.

Majoritatea cazurilor de variola maimuței au fost raportate la bărbaţi.

Sursa: realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite