Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

UTA poate asigura Naționala României de fotbal cu doi portari

Dinamo București -UTA 0-1

UTA poate asigura Naționala României de fotbal cu doi portari
Comentează 0

 

Nu știu dacă numele goalkeeper-ului arădean l-a speriat aseară pe dinamovistul Sorescu la executarea penalty-ului, dar am convingerea că, atât Balauru cât și Iacob au creat o formidabilă concurență colegială în ceea ce privește postul de apărători ai buturilor UTA-ei.

Mi-ar fi greu , acum , să fiu în locul lui Balint,” acum ” , adică în momentul în care și Iacob se va afla în situația de ” apt pentru joc”.

Aproape în toate comentariile , și nu numai eu, subliniam aportul decisiv pe care grupul de apărători al ” Bătrânei Doamne” l-a adus la majoritatea rezultatelor pozitive obținute de UTA. Am lăudat ba cuplul Erico - Benga, ba sobrietatea lui Roumpoulaku, ba aportul ofensiv adus de Tomozei, bineînțeles toate asociate cu siguranța dată de evoluțiile lui Iacob în spatele lor. Încet, încet , la aceștia s-au mai adăugat. Iată , Balauru a devenit de neînlocuit, mult hulitul Ilie evoluează acum cu o dezinvoltură de neimaginat , pe partea stângă Simo are un concurent zdravăn , pe Slyakov. Bustea a devenit ” omul Jocker„ , bun atât la penele din apărare cât și cele de pe benzile laterale.

Însă, părerea mea este că marele câștig al UTA-ei este începutul ieșirii la suprafață a personalității celor tineri. Dacă Denis Rusu se va pregăti atât încât șă reziste un meci întreg din punct de vedere fizic, dacă ..Miculescu își va da seama că talentul cu care este înzestrat poate mai mult pus în valoare în folosul echipei, dacă ... vorba cunoscutului Tristan Mihuța, își va reveni un alt mare talent, Isac dacă... Adrian Petre se va trezi din letergia amintirilor trăite la echipele mai mari pe la care s-a perindat, dacă....așa mai departe, atunci apărătorii noștri bravi vor scăpa de multe momente de presiune , vor avea ”viața” mai ușoară, iar Gyuszi Balint va fi maestrul fericit care va ști să îmbine echilibrat tinerețea cu experiența.

Ultimele meciuri ale sărbătoritei noastre ” Bătrâna Doamnă” au dovedit acest lucru.

La mulți ani, UTA !

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite